IFK-kaptenen: "Väldigt tråkigt för vår del"

Ny IFK-förlust på Borås Arena innebar att guldet försvann till Malmö FF. – Vi gjorde inte ens vårt i dag. Då går det inte att deppa, sa Nicklas Bärkroth.

Andreas Johansson.

Andreas Johansson.

Foto: Adam Ihse/TT

Fotboll2016-10-26 22:02

En vinst borta mot Elfsborg var i stort sett ett måste för att hålla det lilla guldhoppet vid liv. Men det ville sig inte i staden där IFK inte har vunnit sedan 1997.

Efter 2–1 till Elfsborg, samtidigt som Malmö körde över Falkenberg med 3–0 på bortaplan, avgjordes toppstriden.

MFF har sju poäng till godo med två matcher kvar att spela. Lennart Johanssons pokal kommer flytta från Norrköping till Skåne.

Får satsa på andraplatsen

Nicklas Bärkroth tvingades acceptera faktum när han skyndade ut från omklädningsrummet för att åka hem till Göteborg efter matchen.

– Det skulle mycket till om Malmö inte hade klarat av det här. De hade ett par chanser på sig och det hade nog känts värre om det här hade varit i sista omgången. Men nu vann vi ju inte ens själva, konstaterade han i korridoren under läktaren.

Med guldet förlorat finns det ändå en stor morot kvar innan säsongen är över. Kampen om andraplatsen med AIK.

– Den ska vi ta. Det är prestige i det också, för oss och fansen. Men det viktigaste är att Europa är säkrat, sa Bärkroth som blev IFK:s målskytt när han reducerade på straff i den andra halvleken.

Försökte påverka domaren

IFK ställde upp med ett femmannamittfält i defensiven. Första halvlek var jämn med flera hyggliga kontringslägen för gästerna. Efter pausen växte Elfsborg en nivå och fick också in två mål, innan IFK kom tillbaka i en liten slutspurt.

Viktor Prodell nickade in 1–0 och inhopparen Jesper Manns sköt ett skott som tog på Jón Gudni Fjóluson och ställde Michael Langer i målet.

– Prodell är stark där inne och jag kanske skulle ha varit en och en halv meter närmare, om jag fick se om situationen. På det andra målet (där det blev lite domaröverläggning innan det godkändes) försökte jag väl få det till att deras spelare antingen styrde in skottet eller stod offside. Det är klart det var långsökt men det är ju nästan min plikt att påpeka, sa lagkaptenen Andreas Johansson och log.

"Värdiga vinnare"

Även "Ante" kunde bara gratulera Malmö FF till guldet, när allt var avgjort och klart.

– De är värdiga vinnare. Självklart känns det väldigt tråkigt för vår del men det kändes rätt klart redan när de vann mot oss och ledde med sju poäng. Vi ville ge oss själva chansen men om man ska vara realist skulle det mycket till. I dag ville vi verkligen ta poäng så att vi hamnar före AIK men det var små marginaler. Först på deras mål och sen när Eric Smith kom lite fel på slutet och missade, sa Andreas Johansson.

Guldet är borta men säsongen är inte över för det.

Kampen om andraplatsen går vidare med bortamatch mot Hammarby och hemmamatch mot Göteborg för IFK:s del.

Och nästa år får man en ny chans att knäcka Boråsspöket...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!