Idrottsklubb utsatt för sabotage

Fotbollsplanen i Vreta Kloster har utsatts för sabotage – och nu har klubben polisanmält händelsen.

Foto: Privat

Fotboll2019-10-02 11:30

– Vi ser oerhört allvarligt på det och förhoppningsvis kan den skyldiga hittas och bli dömd för brottet. Vi ska göra vad vi kan för att hjälpa till, säger Jörgen Lööv, ordförande i IFK Wreta Kloster.

Det var natten till tisdagen som någon eller några var ute och körde bil på en av klubbens två elvamannaplaner med tydliga hjulspår som följd. När vandaliseringen upptäcktes gjordes en polisanmälan och klubben hoppas nu också på tips från personer som kan ha sett något av händelsen.

– Det är planen som våra ungdomar tränar och spelar på. Vi har lagt mycket tid på vår anläggning och är naturligtvis rädd om den. Det känns så onödigt. Nu är säsongen snart slut, så det hade varit ännu värre om det hänt i augusti. Men det är jättetrist ändå, säger Jörgen Lööv.

Vad händer nu?

– Nu är det för blött för att återställa planen. Det får vi göra i vår. Vi ska också ta kontakt med kommunen för att om möjligt få upp ett staket runt om. Tyvärr får vi räkna med att det blir en kostnad för oss bara för att någon vill sabotera.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!