Hunt: "Jag behöver ytterligare några dagar"

Efter en tids tystnad ger Peter Hunt sin syn på läget i IFK Norrköping och uppståndelsen kring sin egen person. "Jag behöver ytterligare några dagar att fundera om jag ska vara tillgänglig för en sista period", meddelar han.

"Jag drivs av ett djupt engagemang för IFK Norrköping och agerar för föreningens bästa även om jag ibland också begår misstag", säger Peter Hunt.

"Jag drivs av ett djupt engagemang för IFK Norrköping och agerar för föreningens bästa även om jag ibland också begår misstag", säger Peter Hunt.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2021-02-12 22:28

25 februari väntar det första digitala årsmötet i IFK Norrköpings 124-åriga historia. 

Det blir laddat – och kommer med en extra dos spänning i väntan på besked hur Peter Hunt ställer sig till att kliva av ordförandeposten efter tolv år eller om han är inställd på att ta strid. 

Sporten har ställt en rad frågor till Hunt som svarar i skriftligt format.

– Ett fortsatt engagemang i IFK beror helt enkelt på vilket stöd jag skulle erhålla. Om jag bottnar i ett beslut att kandidera så gör jag det utifrån min övertygelse att det är det bästa för IFK och inte för mig själv. Låt mig fundera några ytterligare dagar, svarar han på frågan om hur han ser på sin egen IFK-framtid om han accepterar en eventuell medlemsnominering.

Hur upplevde du att styrelsens öppna brev, där alla utom du och Henrik Kvick hade skrivit under?

– Vill inte kommentera den frågan djupare. Brevet tog ju ett klart parti för den ena sidans uppfattning och förstärkte de olika uppfattningarna som uppstått i styrelsen, svarar Peter Hunt.

Hur ser du på stödet som ändå finns för dig, det är en ganska stark grupp personer som jobbar för att du sitter kvar?

– Jag är oerhört tacksam till det stöd jag erhåller från många olika håll. Det värmer mycket och inspirerar till att kanske jobba en sista period. Samtidigt som jag har ett ansvar mot de medlemmar som stöder mig måste jag även respektera att andra uppfattningar råder. Jag känner mig hedrad av den support jag erhåller, svarar Peter Hunt.

Och riktar en kritik mot valberedningens sätt att hantera vissa frågor. 

I en intervju med Fotbollskanalen sa Lars Ahlm, valberedningens ordförande, att "om Peter skulle vara kvar så kommer flera i styrelsen och även många anställda lämna klubben".

Hunt:

– Jag läste också Lars uttalande. Jag skulle ljuga om jag säger att jag inte blev ytterst förvånad. Arbetet inom en valberedning är inte lätt. Det är många åsikter och uppfattningar som ska kokas ner i någon form av konsensus. Detta har valberedningen gjort och till deras förslag har jag inga kommentarer. 

– Men om valberedningen samtidigt tar på sig en roll efter att deras förslag har offentliggjorts, att i riksmedia uttrycka en oro för avhopp i styrelse, uppsägningar från anställda och till och med avhopp från sponsorer, så har man klart klivit över den gräns inom vilken en valberedning ska agera. Men det är inte en fråga för mig utan ytterst en fråga för föreningens medlemmar.

Om du inte blir kvar som ordförande – kan du se dig själv i en annan position som bollplank, rådgivare eller annan officiell roll i klubben?

– Som den föreslagna styrelsen ser ut är det ej aktuellt.  Att ha ett gott samarbete inom styrelsen är en förutsättning för att man ska kunna prestera i en väldigt konkurrensutsatt miljö som elitfotbollens. Man måst till slut stå enad kring en handlingsplan för IFK:s bästa. I ett sådant läge kan jag absolut stödja om min kompetens skulle behövas. 

Under hela perioden efter säsongen har Peter Hunt varit involverad i att bygga truppen inför kommande säsong. 

– Det jobbas stenhårt för att ställa ett slagkraftigt lag på planen tills tävlingsmatcherna börjar, säger Hunt.

Valberedningens förslag till ny ordförande är Sakarias Mårdh. Snart får vi ett besked om det också innebär att han tar över ordförandeklubban och om det blir ett nytt namn på posten efter tolv år. 

– Så här fungerar föreningsdemokratin och den har jag full respekt för.  I detta skede har jag ingen uppfattning om min egen framtid inom IFK. Ett är dock säkert, jag kommer alltid stödja föreningen på olika sätt och bidraga med mitt engagemang och min kunskap om så önskas. Detta förutsatt att ett gott samarbetsklimat råder.

– Ingen i föreningen är betjänt av det käbbel som pågår förutom möjligen våra konkurrenter. Vi är ju inte en förening i kris vare sig sportsligt eller ekonomiskt så låt oss som förnuftiga människor sluta leden och ge allt för IFK:s bästa i en god kamratskap, slutar Peter Hunt. 

Valberedningens Björn Persson möter kritiken från Peter Hunt så här:

– Vår bedömning visar inte på personliga värderingar. Det är en bedömning utifrån pusselbitar från de kontakter vi haft med personal, supportrar, samarbetspartners och styrelseledamöter. De farhågorna vi har har vi gett uttryck för och visar vilken allvarlig situation det är och som föreningen befinner sig i.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!