Hon lämnar – och då blir hon kvar

Helt klart att Mimmi Larsson lämnar Linköpings FC – och då blir Stina Blackstenius kvar. "Det räknar vi med", säger sportchefen Olof Unogård.

Fotboll 4 december 2019 18:30

Sporten har tidigare berättat att det inte varit säkert att Stina Blackstenius skulle stanna i allsvenska klubben trots några år kvar på kontraktet och för en knapp månad sedan sa Olof Unogård om läget för sina två VM-anfallare:

– Av både sportsliga och ekonomiska skäl är det rimligt att tro att inte både Stina Blackstenius och Mimmi Larsson blir kvar. Det vi vet nu är att Stina har kontrakt, medan Mimmi sagt upp sitt. Därmed inte sagt att det slutar på det sättet. Diskussioner pågår och det är ingenting som är klart.  

Men nu är det alltså bekräftat att Larsson lämnar.

25-åringen, som gjorde nio allsvenska mål under 2019, försvinner efter bara en säsong och har i stället skrivit på för rivalklubben Rosengård. Det betyder i sin tur att Stina Blackstenius med all säkerhet blir den centrala anfallare som LFC satsar på som nummer ett till nästa säsong.

Det bekräftar Unogård.

– Ja, det räknar vi med, säger han.

 

Under större delen av den gångna säsongen hade Blackstenius centerrollen, men det blev platsbyte mot slutet då Vadstenatjejen hamnade på kanten och Mimmi Larsson i stället fick ta klivet in i mitten. Och det är inte minst möjligheten att stadigt få spela på sin favoritposition som gör att den sistnämnda nu byter klubb.

Vi sökte henne förgäves för en kommentar under onsdagen, men till SVT säger hon:

– Under hösten har jag tappat min landslagsplats och den strävar jag efter att ta tillbaka. Jag har spelat på en position i Linköping där jag inte trivs som allra bäst, och nu får jag chansen att spela på samma position i både landslaget och klubblaget.

Mimmi Larsson, som gjort 22 A-landskamper, utnyttjade en klausul som gav henne möjlighet att säga upp kontraktet med LFC i förtid. Rosengård kom in i bilden under hösten och på onsdagen presenterades övergången.

– Det är ett beslut som har vuxit fram. Det är en klubb med höga ambitioner som har stor potential att göra en resa i Europa som jag gärna vill vara med på. De ska spela Champions league nästa år och kommer med ett SM-guld i bagaget, säger hon.

 

Klubbytet har enligt uppgift varit klart en tid och kommer inte som någon överraskning för LFC. Fjorton spelare är klara inför 2020 och ytterligare någon kommer att presenteras inom kort. Av dem som lämnar är det enligt våra uppgifter också mer eller mindre klart att danska anfallaren Dajan Hashemi hamnar i Hammarby i elitettan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Fotboll

Rubensson har inte gett upp guldet

Rubensson har inte gett upp guldet
Fotboll

Häcken utslaget ur Champions League

Häcken utslaget ur Champions League
Fotboll

LFC-spelare debuterar i landslagets VM-uppladdning

LFC-spelare debuterar i landslagets VM-uppladdning

Tog SM-guld med Linköping – nu lägger profilen av

Tog SM-guld med Linköping – nu lägger profilen av

Per Bergsten: Tro på det om ni vill – men Linköping tar guld i höst

Profilbild
Visa fler