Här är IFK:s lag i Europa-returen

Jordan Larsson som vilades mot Östersund är tillbaka i startelvan. Lars Krogh Gerson likaså. Här är IFK Norrköpings lag mot St Patrick's Athletic i Europa League-returen.

Foto: SAM BARNES

FOTBOLL2019-07-18 19:03

Skyttekungen Jordan Larsson och Lars Krogh Gerson sattes på bänken i söndagens match mot Östersund.

I det täta spelprogram som IFK Norrköping är uppe i tog Jens Gustafsson beslutet att vila duon.

LÄS MER: "Ett överskattat lagbygge blottas"

När det är dags att fixa avancemanget i Europa League är de tillbaka i startelvan – på Sead Haksabanovic och Ian Smiths bekostnad.

Det ger samma lag som vann med 2–0 på Irland för en vecka sedan och som innan dess 2–1-slog Häcken hemma.

IFK Norrköping gjorde en fin match på Irland och har ett bra resultat med sig till andra ronden mot St Patrick's Athletic.

– Det är en tuff uppgift. Men det är ingen mening att komma hit om vi inte tänker gå för det. Vi måste hitta vägar där vi kan utnyttja deras brister, menar tränaren Harry Kenny i en intervju på klubbens officiella twitter.

Jens Gustafsson är inställd på ett attackerande motstånd:

– Det är troligt att de kommer vilja ta tag i taktpinnen och gå framåt ganska snabbt. Det gäller att respektera det. Vi är ändå nöjda med hur matchbilden såg ut där nere men vi mötte lag som hotade oss på fasta situationer och inläggslägen. De kommer inte ge bort den här matchen gratis, den saken är solklar, sa IFK-managern till Sporten i samband med gårdagens träning.

IFK meddelade på Twitter att Curva Nordahl är slutsåld till kvällens match. Det lutar åt en publiksiffra upp mot 5 000.

IFK:s lag:

Isak Pettersson – Filip Dagerstål, Kasper Larsen, Rasmus Lauritsen – Lars Krogh Gerson, Alexander Fransson, Simon Thern, Gudmundtur Thórarinsson, Simon Skrabb – Christoffer Nyman, Jordan Larsson.

Avbytare: David Mitov Nilsson, Henrik Castegren, Andreas Blomqvist, Ian Smith, Sead Haksabanovic, Kalle Holmberg.

St Patrick's Athletic: Brendan Clarke - Lee Desmond, Ciaran Kelly, Kevin Toner - Simon Madden, Cian Coleman, Jamie Lennon, Conor Clifford, Ian Bermingham - Michael Drennan, Gary Shaw.

Avbytare: Barry Murphy, David Webster, Darragh Markey, Dean Clarke, Chris Forrester, Rhys McCabe, Jake Walker.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!