Han kräver extrainsatt årsmöte för IFK: "Väldigt stort missnöje"

Mitt under IFK Norrköpings informationsmöte startades en namninsamling för att få till ett extra årsmöte – med avsikt att där välja en ny valberedning. "Missnöjet har nonchalerats och förminskats", säger Victor Thapper.

Victor Thapper startade namninsamling för att tillsätta en ny valberedning på IFK:s informationsmöte.

Victor Thapper startade namninsamling för att tillsätta en ny valberedning på IFK:s informationsmöte.

Foto: Teodor Svensson

Fotboll2024-06-20 06:00

Efter en rad av svaga resultat för herrlaget hade IFK Norrköping under onsdagen ett extrainsatt informationsmöte för att svara på frågor och redovisa resultatet av den analys som styrelsen genomfört sedan förlusten mot Sirius.

Det var många medlemmar som hade något att säga. Men när Victor Thapper fick mikrofonen ville han att medlemmarna även skulle agera.

– Jag vill börja med att tacka för informationen. Vi får helt enkelt tro på det här och hålla tummarna för att vi spelar allsvenskan nästa år. Mitt förtroende finns hos spelarna och laget, och vi kommer fortsätta ge vårt stöd på läktaren till dem. Nu gäller det att ta tag i verksamheten utanför planen, för där är mitt och många andras förtroendes slut. Därför gör vi nu upprop för ett extra årsmöte för att välja en ny valberedning, sade Thapper när han fick ordet.

Direkt efter att mötet avrundats ställde sig 33-årige Victor Thapper vid ett bord längst fram i lokalen där han hade papper och penna utlagt för att påbörja namninsamlingen.

– Det finns ett väldigt stort missnöje mot styrelsens arbete, som du ser, säger Thapper och gestikulerar ut mot den kö som ringlar sig från bordet.

Han fortsätter:

– Men det missnöjet har nonchalerats och förminskats i många uttalanden. Jag har hört väldigt många som vill göra något, jag är någon som gör saker. Utan att få det att låta ashäftigt. Jag har egentligen bara klätt ansikte för allas åsikter, det är så jag ser det. Vi är ett gäng som har diskuterat ganska länge kring det här, men jag räds inte att ställa mig och ta ton.

Vad tycker du om dagens möte?

– Det vill jag inte kommentera (skratt), jag låter lapparna tala, säger Victor Thapper och tittar ner mot bordet.

Hur är känslan när du ser kön nu?

– Att det känns rätt, som att jag har tagit medlemmarnas röst på något sätt. Jag har hört ett jättemissnöje och då gjorde jag slag i saken.

För att kunna begära ett nytt årsmöte krävs det att tio procent av IFK:s medlemmar skriver på namninsamlingen. Victor Thapper räknar därför med att 250 underskrifter ska räcka.

Hur optimistiska är ni att ni kommer nå upp i det?

– Det kommer vi göra.

Så du räknar kallt med ett nytt årsmöte?

– Ja. Ett nytt årsmöte där en ny valberedning kommer tillsättas.

Har ni några speciella personer i åtanke för de posterna?

– Nej, men det finns namn som florerar. Men det viktiga i det här, och anledningen bakom att vi inte kallar till ett årsmöte för att tillsätta en ny styrelse eller en ny ordförande, är för att det inte ska vara godtyckligt. Det ska inte vara din styrelse eller min styrelse. Det ska vara IFK:s styrelse, och då är det medlemmarna som äger frågan.

undefined
Victor Thapper är övertygad om att namninsamling kommer få in så många namn som krävs.

Därför kommer Victor Thapper, ifall det extrainsatta årsmötet blir av, att kalla till ett medlemsmöte inför där medlemmarna får vara med och tycka till om vem som ska ingå i valberedningen.

Efter mötet syns ordföranden Sakarias Mårdh gå fram och skaka hand med Victor Thapper. Mårdh ser inga konstigheter med den nyuppstartade namninsamlingen.

– Det är så en föreningsdemokrati fungerar. Det finns inget självändamål för någon som sitter i styrelsen. Det är ingen rättighet, utan man har ett mandat valt av årsmötet. Så vill man utlysa ett nytt årsmöte, absolut, det är "fine". Då ställer de man vill åt sina platser till förfogande. Men då måste man också ta ansvar för att välja in nya och göra ett arbete därifrån, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!