Han blir kvar som LFC-boss: "Betydligt bättre kontroll"

Johan Ladenberg blir kvar som ordförande i Linköping FC. "Om medlemmarna säger ja är jag beredd att köra vidare", säger han.

Johan Ladenberg blir kvar i LFC.

Johan Ladenberg blir kvar i LFC.

Foto: Montage

Fotboll2023-02-20 16:00

Det var i höstas som Paul Lindvall hoppade av jobbet som LFC-bas – och vice ordföranden Johan Ladenberg tog över ansvaret för allsvenska klubben. Om inget oförutsett inträffar på årsmötet 6 mars är det nu klart att han fortsätter minst ett år till.

– Vi har en bra arbetsfördelning och några personer i styrelsen med mer tid än vad jag har. På så sätt fungerar det. Sen är vi i en annan sits nu än vad vi var i början av 2022 med en betydligt bättre struktur och då går det enklare, säger han.

Sporten har tidigare avslöjat att LFC, trots stora ekonomiska svårigheter under det gångna året, kommer att presentera ett plusresultat på årsmötet.

– Allting är inte helt klart, men som läget ser ut nu ska det nog kunna bli ett svagt plus. Det känns som ett väldigt bra utfall med tanke på hur det såg under året, säger Johan Ladenberg.

Vad är din förklaring?

– Utan att skära i den sportsliga delen har vi tittat över kostnadssidan och kunnat rensa bort vissa saker. Vi har landat några samarbeten som är klara, även en del på längre sikt och det är positivt. För en damfotbollsförening är det en utmanande vardag ändå, men vi har betydligt bättre kontroll över saker och ting nu.

– Målet är fortsatt att vara ett topplag i allsvenskan och nu har vi också Champions league att se fram emot för första gången på flera år, säger Ladenberg.

Camilla Öberg och Peter Hammarstedt föreslås att väljas in i styrelsen, medan Charlotte Hoffsten, Sandra Gilén och Jenny Johnson lämnar sina uppdrag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!