Guldhjälten tackar för sig: "Klubben i mitt hjärta"

Christopher Telo gör Maic Sema och Ari Skúlason sällskap bland spelarna som kommer att tackas av i samband med kvällens match mot Varberg. "Jag hoppas att IFK Norrköping kan ta sig tillbaka och kämpa om topplaceringar i allsvenskan igen", säger Telo.

Janne Andersson, Christopher Telo, Emir Kujovic, Andreas Johansson och Nikola Tkalcic under guldåret 2015.

Janne Andersson, Christopher Telo, Emir Kujovic, Andreas Johansson och Nikola Tkalcic under guldåret 2015.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2023-11-06 12:28

I förra veckan aviserades det att Ari Skúlason slutar som spelare för att hoppa på en tränarroll i IFK Norrköping.

Under söndagen basunerade IFK ut att Maic Sema lämnar klubben efter den här säsongen.

Näste rutinerade spelare som har gjort sitt i A-truppen är Christopher Telo. Det offentliggjorde IFK Norrköping under måndagen.

– Jag är otroligt tacksam och stolt över att ha representerat klubben i mitt hjärta. Tack till alla supportrar som stöttat mig genom åren, tack till alla lagkamrater jag haft och tack till alla människor i föreningen som jobbar hårt för klubben varje dag. Jag hoppas att IFK Norrköping kan ta sig tillbaka och kämpa om topplaceringar i allsvenskan igen, säger Christopher Telo till klubbens hemsida.

undefined
Christopher Telo har förutom SM-guldet spelat över 200 allsvenska matcher för IFK Norrköping.

Telo var starkt bidragande när IFK vann SM-guld 2015. 2017 lämnade han för norska Molde för att sedan återvända till Kamraterna sommaren 2019.

34-åringen med Kimstad GoIF som moderklubb har haft problem med skador och speltid. Han har varit på frånvarolistan hela den här säsongen. Senaste allsvenska matchen han medverkade i var mot Kalmar FF 17 september 2022.

– Telo har gjort en fantastisk insats för IFK Norrköping, och han kan blicka tillbaka på sin tid och vara stolt. Telo är ett föredöme och IFK Norrköping vill tacka honom för en lång och trogen tjänst och önskar honom all lycka framöver, säger sportchefen Tony Martinsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!