Fyra mål av Yoosuf Mahammoud Maalin när Linköping vann

Yoosuf Mahammoud Maalin stod för ett målkalas när Linköping besegrade Västra Husby i division 5 Östergötland mellersta herr i fotboll med 7-1 (0-0).

Västra Husby IF förlorade mot Linköpings FF

Västra Husby IF förlorade mot Linköpings FF

Foto: Montage

Fotboll2024-10-12 17:58

Hela fyra mål gjorde Yoosuf Mahammoud Maalin, synnerligen viktigt för Linköpings trepoängare.

- Fyra spelare borta från förra helgen när vi var för små mot Tallboda, fanns väl lite oro hur vi skulle svara på både förlust och förlorad chans till serieseger. Lite skabbigt i början men vi äger boll och bestämmer när och vad som ska ske. Inga mål i halvtid och vi åker på 2-3 rejäla omställningar när vi letar lite för mycket och passvinklar blir allt för snäva. Vi pratar ihop oss att vi äger men vi ska släppa tredjeytan lite tidigare. Exakt den kostar oss 0-1 direkt i början. Killarna behåller pondus, vilket är otroligt starkt gjort och sedan gör vi 1-1 direkt efter. 3-1 efter kvarten i andra, sedan är det bara rester kvar av VH och vi gör 7-1 i en måstematch där vi hamnar i underläge med 40 minuter kvar. Vilket gäng vi har samlat här. Och som väntat kryssade Skeninge-Mantorp, så vi får avsluta säsongen som bästa tvåa i division 5-serierna. Killarna är så förtjänta av att få en chans till. Vi har aldrig satt ut det som mål med vår säsong men visst ville vi vinna den när vi hade chansen. Men förra helgen var vi alldeles för små mot seriens bästa lag. Ändå avslutar vi bara två poäng bakom, så att vi är bättre än alla andra lag i denna serie går inte ta bort. Vi har samma trupp som vann division 6 förra året, och nu går vi igenom denna säsong på liten trupp med 16 spelare, och idag har vi tre juniorer med så vi är lösningsinriktade i LFF. Vi har två förluster på 22 matcher, men mest nöjda är vi med att vi släpper minst antal mål i alla tre serier då vi är långt ifrån ett defensivt lag, utan att vi försöker samarbeta med enkla förflyttningar mellan de olika spelen och det föll ju ut rätt bra i år också. Vi gör ändå 78 mål framåt och det är vi nöjda med trots att Tallboda gjorde 101. Grattis Tallboda till det för det är inte varje år man får till det som det blev i år. Men sedan är det vi, underbart! Nu följer vi kvalet, vi har gjort vårt och sedan får vi hoppas att ett östgötalag vinner kvalgrupp 7 till division 3, kommenterade Linköpings tränare Patrik Johansson.

Inget av lagen lyckades göra mål under första halvlek, men direkt efter pausen slog Rasmus Jonsson till och gav Västra Husby ledningen.

I 49:e minuten slog Abdiwahab Salad Mohamed till på straff, och kvitterade för Linköping.

Linköping tog ledningen bara en minut senare genom Sakvan Sabah.

Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Yoosuf Mahammoud Maalin och ökade ledningen för Linköping.

Abdiwahab Salad Mohamed gjorde dessutom 1-4 i 64:e minuten.

En minut senare var det Yoosuf Mahammoud Maalin som såg till att Linköping ökade ledningen på nytt, till 1-5.

En minut senare var det Yoosuf Mahammoud Maalin som såg till att Linköping också gjorde 1-6 och därmed fullbordade Yoosuf Mahammoud Maalin sitt hattrick.

I den 71:a minuten fick Västra Husbys Daniel Söderberg rött kort, och laget fick spela de sista 19 minuterna med en spelare mindre.

Och med åtta minuter kvar att spela ökade Linköping ledningen genom Yoosuf Mahammoud Maalin. Det fastställde slutresultatet till 1-7.

Yoosuf Mahammoud Maalin gjorde fyra mål för Linköping.

Serien är nu färdigspelad. Västra Husby slutar på tionde plats, och Linköping på andra plats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!