Fulingen och oväntade draget – när Linköping bjöd på målfest

3–0 för Linköping FC i bortamötet med jumbon Trelleborg. Här är våra punkter och betyg.

Michelle de Jongh

Michelle de Jongh

Foto: Henrik Eberlund

Fotboll2024-06-08 16:53

TAKTISKA DRAGET

LFC anmälde ett lag och på uppvärmningen såg det fortsatt ut som 3–4–3 och med mittfältaren Noor Eckhoff som mittback. Men det var en planerad "fuling" för att förvilla motståndet (och övriga). I stället: 4–2–3–1 och Eckhoff kvar på mitten. Vad gör man inte för att i rådande läge ta till alla knep i boken? Krislag? Inte nu. Enkel seger.

SKAPADE MER

Berodde så klart inte bara på det, men nya formationen gav positiva effekter. Mer kreativitet, mer rörlighet, mer chanser. Raskare och rakare. Låt vara att det var jumbon på andra sidan, men ändå.

MÅLET

19 mål och seger i skytteligan i fjol – nu tog det till omgång nio innan Cathinka Tandberg spräckte sin egen nolla. Efterlängtat är bara förnamnet. Och det kunde ha varit några mål till för anfallaren som hade många lägen. Även Lisa Björk gjorde första målet för säsongen.

NUMMER TIO

Michelle de Jongh fick chansen som central och släpande anfallare – och tog den. Riktigt bra. Dessutom målskytt efter snabba omställningen till 2–0.

STARTEN

LFC var illa ute till en början och hemmalaget skapade några heta chanser. Mål där och det kunde ha sett annorlunda ut.

LFC-LAGET MED BETYG

Cajsa Andersson 2

Lisa Björk 3, Emma Lennartsson 3, Angela Beard 2, Alva Selerud (70) 2 

Vilma Koivisto 3, Noor Eckhoff 2

Irene Dirdal 3, Michelle de Jongh 4 (76), Cornelia Kapocs (70) 3 

Cathinka Tandberg (81) 3

Ersättare: Lovisa Koss, Malin Brenn, Johanna Svedberg (76), Ella Lundin (70), Amanda Rantanen (70), Agnes Karlsson (81), Anna van Nunen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!