Frustrerat när målen blåste bort för Mjölby: "Topp tre värsta"

Vindar som välte målet, solsken, regn och hagel. Slå upp "aprilväder" i en ordbok så finns en matchrapport från Mjölby AI – Nacka bifogad. "Det var topp tre värsta jag varit med om när det gäller vädret", sa lagkaptenen Jacob Samuelsson efter en frustrerande 0–3-förlust.

MAI-målet välte två gånger under första halvleken. Sedan placerades betongblock för att hålla målet på plats. Jacob Samuelsson, i gult, till höger.

MAI-målet välte två gånger under första halvleken. Sedan placerades betongblock för att hålla målet på plats. Jacob Samuelsson, i gult, till höger.

Foto: Carl Holmqvist

Fotboll2024-04-14 18:31


Efter att Mjölby AI:s målbur blåst omkull två gånger i första halvleken placerades betongblock för att hålla målet på sin plats. Hemmalaget MAI började i den rejäla motvinden och fick vänta till andra halvleken för att få anfalla i medvind. 

0–0 i halvtid, men efter det fick inte MAI spelet att stämma. När domaren blåste av matchen fick MAI konstatera en 0–3-förlust.

– Det är jobbigt i motvinden i första, men vi skapar ändå några chanser där vi borde straffa dem. När vi har medvinden i andra så utnyttjar vi inte det och gör fel saker. Det går inte riktigt vår väg och de (Nacka) straffar oss, sa Jacob Samuelsson som hade svårt att förklara varför spelet inte blev som MAI hoppats:

– Jag vet inte riktigt vad det är idag. Mot Åtvidaberg hade vi en jättebra första halvlek och vi har gjort bra prestationer, men idag är vi inte riktigt där. Gör inte riktigt de saker vi pratat om.

undefined
Jacob Samuelsson med ett inkast i regn och rusk.
undefined
Adam Samuelsson skapade lägen framåt för MAI och var inblandad i en straffsituation i första halvlek - där domaren valde att fria.

Väderförhållandena rankar han som bland det värsta han spelat fotboll i. 

– Jag har nog inte spelat i liknande förhållanden innan, sa Samuelsson. 

Om en vecka väntar Enskede borta och efter det väntar derby på hemmaplan mot Ljungsbro. 

– Det är bara ta nya tag och se tillbaka på prestationerna vi haft tidigare. Försöka studsa tillbaka, sa Jacob Samuelsson. 

undefined
Jacob Samuelsson i matchen mot Nacka.
undefined
MAI-tränaren Jesper Beurling.
undefined
MAI-försvararen Oscar Yiilmaz.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!