Fotbollslandslaget hyllas i Stockholm efter OS

Oavsett hur det går för damlandslaget i fotboll i OS-finalen mot Kanada i Yokohama kommer spelarna och ledarstaben att hyllas på Stockholms stadion på lördag, skriver Expressen.

På lördag kommer fotbollslandslaget att tas emot på Stockholms stadion efter sitt OS-guld eller OS-silver.

På lördag kommer fotbollslandslaget att tas emot på Stockholms stadion efter sitt OS-guld eller OS-silver.

Foto: Hennrik Montgomery/TT

Fotboll2021-08-05 19:19

Enligt tidningen kommer landslaget att flyga hem till Sverige direkt efter finalen, som spelas klockan 21 japansk tid och 14 svensk tid under fredagen, och mottagandet på Stadion kommer att ske under lördagskvällen svensk tid.

På grund av coronarestriktioner kring allmänna sammankomster och risk för smittspridning av covid-19 lär det inte bli något större publikt arrangemang.

– Det finns gemensamma planer för att göra något trevligt för laget. Men precis som vi har gjort i det här mästerskapet så måste vi anpassa oss till pandemin och restriktioner. Vi hade gärna velat hyra större och fetare lokaler i Stockholm men nu kommer vi behöva ha ett mindre firande, säger SOK:s mediechef Lars Markusson till Expressen och tillägger:

– Men vi hoppas ändå att det blir ett minne för livet. Vi vill det, fotbollen vill det och jag tror även att svenska folket vill det (hylla landslaget). Vi ska försöka göra det på ett trevligt och smittsäkert sätt. Vi kommer köra direkt när vi kommer hem, sen måste spelarna iväg till sina klubbar.

I tisdags hyllades Daniel Ståhl och Simon Pettersson samt Sarah Sjöström på Stockholms stadion efter sina OS-medaljer i Tokyo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!