Försvarsgiganten fortsätter i ÅFF

En viktig pusselbit har fallit på plats i ÅFF:s lagbygge inför division 1-säsongen. Försvarsgiganten Adrian Petersson är klar för en säsong till i den blåvita dressen.

Adrian Petersson stannar i ÅFF en säsong till.

Adrian Petersson stannar i ÅFF en säsong till.

Foto: LUDVIG THUNMAN

Fotboll2021-02-24 10:53

I somras var han på väg bort från Åtvidabergs FF, men stannade kvar och var med om att spela upp klubben i division 1. Han har varit en av de mest tongivande spelarna på mittbackspositionen och under en tid har det varit oklart om han skulle stanna i Åtvidaberg eller söka sig vidare till någon annan klubb. 

– Jag pratar både med ÅFF och några andra klubbar, men inget är bestämt. Jag förstår om Åtvid vill ha svar snart, det blir synd om dom om jag helt plötsligt i slutet på februari går till någon annan klubb och de står utan en mittback, sa Petersson till Sporten i slutet av januari. 

Men nu är det alltså klart att försvarsgiganten stannar i ÅFF under 2021.

Petersson är en ÅFF-produkt som gått genom barn- och ungdomsverksamheten, fotbollsgymnasiet och A-laget. Han är bara 20 år men har tidigare erfarenheter från både division 1 och superettan med klubben. 

"Adrian besitter en mycket fin spelförståelse, är brytsäker och stark på fasta situationer tack vare sitt mod, tajming och styrka i luftrummet. Offensivt är han en viktig kugge i speluppbyggnaden med sin briljanta bollbehandling och fina passningsfötter", skriver klubben på hemsidan. 

Karta: Kopparvallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!