Förre ordföranden känner inte igen siffrorna

Arne Eklund var tidigare ordförande i Östria Lambohov. Han känner inte igen de stora skulder som avgående ordföranden Robin Hals berättar om.

Östria hade framgångar på planen under säsongen men har haft det kämpigt i styrelserummet.

Östria hade framgångar på planen under säsongen men har haft det kämpigt i styrelserummet.

Foto: Rebecca Candevi/Arkiv

Fotboll2019-11-05 07:00

– Visst kan det ha legat några fakturor när vi lämnade. Men det kanske rörde sig om 100 000, kanske 200 000 kronor. Inte mer. Jag vet inte hur de räknat och jag har inte fått någon information efter att jag avslutade mitt uppdrag. Den nya styrelsen ville inte ha med mig att göra.

Han säger att det inte stämmer att styrelsen var arvoderad.

– Jag hade en ersättning för att jag hjälpte föreningen att söka bidrag för alla de projekt som föreningen hade. Vi hade upp till 13 anställda i ett tiotal sociala projekt och det var mycket jobb att administrera det.

I ett avtal som vi tagit del av framgår att Arne Eklunds bolag, ENRA konsult, under 2011 tecknade ett avtal med Östria Lambohov där bolaget skulle arbeta åt föreningen i 12 timmar i veckan under 40 veckor om året. För det fakturerades 6 000 kronor per månad.

– Men jag jobbade betydligt mer än så. Jag skulle uppskatta det till runt 30-40 timmar i veckan.

Hur kommer det sig att du lämnade styrelsen så abrupt?

– Jag hade jobbat hårt med det under lång tid, tillsammans med vår föreningskonsulent, men sen dök det upp sex-sju grabbar i 25-årsåldern som ville göra det här på ett annat sätt och ta bort alla projekt som jag vurmade för. Jag tror att de kanske kände att de körde över mig, men jag tackade och tog emot för det hade varit ganska slitsamt att dra runt en så stor förening på så få personer som vi var.

Han fortsätter:

– Det finns säkert många förklaringar till ekonomin i föreningen, men under vår tid gick vi aldrig på knäna och hade aldrig varit hos Kronofogden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!