Förlust med 3-4 för Sturefors mot IFK Motala

Sturefors fick se sig slaget i mötet med IFK Motala på bortaplan i division 4 Östergötland västra herr i fotboll, med 3-4 (2-2).

IFK Motala FK vann mot Sturefors IF

IFK Motala FK vann mot Sturefors IF

Foto: Montage

Fotboll2023-08-27 18:06

- En riktigt tung förlust, nog den tyngsta i år. Fram tills minut 65 kändes allt tryggt. Då vi hade ledning med 2-3, plus en rad chanser till att punktera matchen. Därefter är matchen en känslomässig bergochdalbana från sidan och jag skulle rekommendera IFK att beställa en defibrillator till bortabåset vid nästa besök. Det känns som vår luft går ur och IFK matar bollar mot forwards och trycker ner oss lågt. Vi lyckas inte vara skärpta i några moment och mer eller mindre bjuder in dem i matchen. En oerhörd besvikelse, kommenterade Sturefors tränare Sebastian Svendsen.

Alexander Magnusson Glaad slog till efter 89 minuter och blev matchhjälte med sitt 4-3-mål.

IFK Motala startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara fyra minuter slog Alexander Magnusson Glaad till.

IFK Motala ökade ledningen till 2-0 tidigt i matchen, genom Olle Mowitz på straff, i nionde minuten.

Sturefors reducerade till 2-1 efter en knapp halvtimmes spel, genom Jonas Johansson på straff.

Sturefors kvitterade till 2-2 på tilläggstid i första halvleken, genom Alexander Sjöström. Direkt efter pausen gjorde David Nord mål och gav Sturefors ledningen.

Sturefors såg länge ut att gå mot seger. Kvitteringen kom i slutminuterna, med fyra minuter kvar att spela, när Alexander Magnusson Glaad ännu en gång slog till och gjorde mål för IFK Motala.

Det matchavgörande målet för IFK Motala kom direkt därefter när Alexander Magnusson Glaad med en minut kvar att spela gjorde 4-3 som med målet fullbordade sitt hattrick.

Noterbart är att.

IFK Motala har två segrar och tre förluster och 12-13 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Sturefors har en vinst och fyra förluster och 7-12 i målskillnad. Förlusten var Sturefors tredje uddamålsförlust.

IFK Motala ligger på elfte plats i tabellen efter matchen, medan Sturefors är på åttonde plats.

I nästa match möter Sturefors Rimforsa hemma på onsdag 30 augusti 18.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!