Sporten skrev i förra veckan om den frostiga relationen mellan Kallerstad arena AB och Linköping City. Bolagets talesperson Örjan Engström berättade att man försöker få in nya personer i Citys styrelse för att förändra klubben.
Medlemsavgift betalades in för ett flertal personer med syftet att få till ett extra årsmöte, men City har skickat tillbaka pengarna.
– Det normala är ju att man som förening tacksamt tar emot nya medlemmar, men styrelsen har rätt att neka medlemsskap enligt stadgarna, säger Kjell Augustsson.
Idén om ett extra årsmöte tror inte Kjell Augustsson på.
– Vi är i januari och City ska enligt stadgarna ha sitt ordinarie årsmöte före sista april. Mitt råd till föreningen är istället att kalla till ett ordinarie årsmöte så fort det går.
Kallerstad arena AB hävdar att Linköping Citys styrelse inte är beslutsmässig i nuvarande skick och har skickat en framställan till svenska fotbollförbundets tävlingskommitté.
"Vi har fått in en framställan. Jag har i nuläget ingen information om när ärendet kommer att prövas", skriver Jeanette Green Jeppsson, tävlingsjuridisk handläggare på fotbollförbundet i ett mejl.
När ordföranden Tuncay Yüksel hoppade av tidigt i vintras finns det nu bara två personer kvar i styrelsen, menar Örjan Engström. City å sin sida hävdar att de under hösten valt in två nya styrelsemedlemmar och att styrelsen nu består av fyra personer.
Kan ni välja in två styrelsemedlemmar utan att ha ett årsmöte?
– Ja, vårens årsmöte gav styrelsen mandat att välja in fler medlemmar, säger Linköping Citys ordförande Labinot Grainca.
Managern Khalid Neshati omvaldes som ledamot i styrelsen under årsmötet i maj trots att han då var avstängd. Vad har du för kommentar till det?
– Det var ett misstag från vår sida. Vi skrev redan i januari ett så kallat passivitetsavtal med Khalid att han skulle vara inaktiv i alla former av arbete i föreningen tills dess att hans avstängning upphörde, säger Labinot Grainca.
Neshati, som dessutom är anställd av klubben, lämnade styrelsen under året.
– En anställd kan inte sitta i styrelsen, det är en av de saker vi pratat med City om och de har plockat bort honom från styrelsearbetet. Sen tror jag sånt här förekommer rätt så mycket ändå bland föreningarna runt om i landet, säger Kjell Augustsson.
Östergötlands fotbollförbund har på Linköping Citys initiativ haft en dialog med föreningen sedan i höstas om att försöka förbättra arbetet kring föreningen.
– Vi hjälper till med det de är osäkra på. Min uppfattning är att City är måna om att göra rätt, säger Kjell Augustsson.
ÖFF:s ordförande Sven-Inge Arnell skriver i ett brev till Sporten:
"ÖFF har för sin del inte några erinringar mot City när det gäller föreningens skötsel. Inte heller har vi haft någon anledning att gå in på grund av oegentligheter i föreningen. Det är för övrigt SvFF (Svenska fotbollförbundet, vår anm) som, vid förekomst av ”konstigheter”, har uppdraget att utreda och besluta i frågorna. Men i dialogen med SvFF har ÖFF fått besked om att det inte förekommer några utredningar som är riktade mot City eller dess företrädare".
"Vår förhoppning är att det på sikt ska finnas elitfotboll även på herrsidan i Linköping med tillhörande akademi. Det är därför önskvärt att detta ges förutsättningar, snarare än att stridigheter leder till dess motsats".