Fischer: "Försöker att ha tålamod"

Rehabiliteringen går framåt för Nilla Fischer – men LFC-stjärnan vet inte när hon kan spela igen. "Klart att det blir en del frustration", säger hon.

Fotboll 12 september 2019 21:00

Efter bakslaget med 0–1-förlust i Växjö i måndags har inte Linköpings FC råd att tappa många fler poäng för att ha fortsatt chans på en Champions league-plats till nästa säsong. Till att börja med väntar hemmamöte med formstarka Eskilstuna på fredagen.

Helt klart är att Nilla Fischer inte spelar då heller.

Lagkaptenen har varit med på de senaste träningarna, men inte fullt ut och på alla övningar.

–Jag får försöka ha tålamod. Det gäller att kunna träna ett antal hela träningar innan det är aktuellt med spel. Vi har en planering, men tar det också lite dag för dag, säger hon.

När hoppas du på spel igen?

– Så snart som möjligt. Men ingen specifik match så. Det är klart att det blir en del frustration och att jag hade velat vara med redan nu. Som fotbollsspelare vill du alltid spela. Det finns en anledning till att man sysslar med det här i stället för att sitta och trampa på en cykel.

 

35-åringen har efter sommarens VM-succé drabbats av en inflammation i ena hälsenan och tvingades även tacka nej till EM-kvalet mot Lettland. Som vi berättat tidigare finns till och med risken att säsongen kan vara över.

Fast det tror hon inte själv.

–  Det känns bättre och bättre, så förhoppningsvis ska det inte behöva dröja så länge. 

Fischer hade relativt tidigt efter återkomsten från tyska Wolfsburg känning i hälen, men trotsade smärtorna och spelade vidare.

– Möjligt att jag spelade för länge. Det är svårt att säga. Det hade kanske ändå kommit till slut. Det kändes jättebra på uppvärmningen inför Kristianstadmatchen, men så sket det sig ändå. Jag brukar säga att jag är smart och känner min kropp, men riktigt så är det tydligen inte. I alla fall inte hälen.

 

Anna Oscarsson känner sig sliten och avstod från delar av torsdagsträningen, men ska kunna spela mot Eskilstuna. Reservmålvakten Matilda Haglund har känning av en misstänkt hjärnskakning och vilar troligen. Med sex matcher kvar att spela är LFC femma i tabellen, med fem poäng upp till andraplacerade skrällaget Vittsjö.

– Det kan fortfarande hända saker, men jag tänker att vi i princip måste vinna varje match. Det är kul med en jämn allsvenska, men kanske inte så kul för oss just nu, säger Nilla Fischer.

Matchdags

Linköpings FC–Eskilstuna

Damallsvenskan, fredag 18.30, Linköping arena

Läget i laget: Nilla Fischer skadad. Matilda Haglund troligen också borta.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa