Femte raka för MAI: "Varje match en final"

5–1 (2–1) mot Västervik – och nu är Mjölby AI ensamt i topp i division 3-fotbollen. "Vi får absolut inte gå ner oss", säger tränaren Kenny Lundgren.

Jubel i Mjölby AI efter storsegern mot Västervik.

Jubel i Mjölby AI efter storsegern mot Västervik.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2020-08-22 17:13

Han kunde belåtet konstatera att det blev tre nya poäng – samtidigt som toppkonkurrenten Smedby "bara" fick oavgjort i Norrköpingsderbyt mot Sleipner. Det betyder två poängs försprång efter fem spelade matcher.

– Vi får se varje match som en final. Nu har vi Malmslätt i nästa omgång och vi får absolut inte gå ner oss, då kommer vi bli straffade, säger Kenny Lundgren.

MAI fick en mardrömsstart i bortamötet med Västervik som gjorde 1–0 på straff direkt i matchinledningen. Men gästerna tog över allt mer och hade 2–1 i paus.

– Vi visste på förhand att det skulle bli tufft, Västervik är ett lag som spelar kompakt och jobbar hårt. De vill knappt ha bollen över huvud taget utan inriktar sig på att slå många långa bollar, säger Kenny Lundgren.

MAI kontrollerade händelserna bättre efter paus, och efter 3–1-målet var det mer eller mindre avgjort. 

– Matchplanen fungerade bra i andra halvlek då vi hittade lite längre bollar bakom deras backlinje. Det kunde blivit ännu fler mål när dom gick framåt i planen, säger Kenny Lundgren.

Han fortsätter:

– Vi har en bred trupp jämfört med många andra lag i den här serien. Det märks framför allt i slutet på matcherna när vi kan göra fem bra byten medan motståndarna ofta går på knäna.

Stor matchvinnare i MAI: David Lundgren som gjorde fyra av de fem målen.

– Han tog vara på de chanser han fick, sa Kenny Lundgren om brorsans insats.

Det femte målet gjorde Mikael Sonesson. 

David Lundgren gjorde fyra (!) mål för MAI mot Västervik.
David Lundgren gjorde fyra (!) mål för MAI mot Västervik.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!