"Fantastiskt glad när City visade intresse"

Tanken var att Alexander Fioretos skulle ta klivet upp på en högre nivå igen i Norge. Istället vände han tillbaka till Linköping City.

Alexander Fioretos ville tillbaka till Linköping City när det inte blev som han hade tänkt sig i Norge.

Alexander Fioretos ville tillbaka till Linköping City när det inte blev som han hade tänkt sig i Norge.

Foto: Rebecca Candevi

Fotboll2020-04-06 08:00

Inför förra säsongen var det nästan en slump att Alexander Fioretos hamnade i Linköping City genom en kontakts rekommendation. Han hade själv ingen större koll på varken staden eller laget, men fattade snabbt tycke för vad som var på gång i föreningen. 

– Jag blev fascinerad över sättet de tänker kring lagbygge. De tänker lite annorlunda mot vad många andra klubbar gör i Sverige, vilket både har för- och nackdelar. Jag blev ändå väldigt attraherad av sättet de tänkte på, säger Linköping Citys mittfältare Alexander Fioretos. 

Målsättningen om att ta sig till superettan har varit tydlig från föreningens sida. Förra säsongen hade de också häng på andraplatsen och kämpade in i de sista omgångarna för att kunna få kvala uppåt. Under vårsäsongen såg det i princip kört ut för dem att kunna ta en topplacering. Men efter en stark höst föll de ändå precis på målsnöret. 

– Man kan inte ta bort den respekten jag har för Khalid Neshati (managern som nu är avstängd) och "Tunnis" (Tunkay Yuksel, ordföranden) som lägger sina liv på att bygga en klubb och faktiskt får dit otroligt duktiga spelare. Många av spelarna känns nästan för bra för superettan. Sen måste det såklart finnas en tränare som håller ihop rätt taktik. Fotboll är ju inte bara en individuell sport. Men de har verkligen lyckats få hit riktigt duktiga spelare, säger Fioretos. 

När klubben inte lyckades ta steget upp ville Fioretos testa lyckan någon annanstans och skulle spela kommande säsong i Norges högstaliga. Men till slut blev det inte så. Flyttlasset åkte istället tillbaka till Linköping där han nu skrivit på för ett nytt år. 

– Jag kan inte gå in så mycket på min period där av olika anledningar men kan kort säga att tanken var att jag skulle gå upp på högre nivåer igen. Till sist kom jag dock fram till att jag inte var nöjd med där jag var. Då blev jag förstås fantastiskt glad när City visade intresse igen, förklarar Fioretos. 

Candevi möter

Alexander Fioretos är den nionde gästen i Öst medias podd "Candevi möter". Den 25-årige mittfältaren är tillbaka i Linköping City trots att tanken var att han skulle upp högre i seriesystemet igen. I podden diskuteras karriären i stort, besvikelsen när han återvände till Sverige efter utlandsäventyret och förhoppningen om att ta klivet till superettan med City.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!