Falk Lindgren blir MAI trogen: "Trivs väldigt bra"

Arvid Falk Lindgren blir Mjölby AI trogen. "Ingen som helst tvekan att jag skulle stanna", säger MAI:s nyckelspelare inför seriestarten.

Arvid Falk Lindgren tror på sitt Mjölby AI i år.

Arvid Falk Lindgren tror på sitt Mjölby AI i år.

Foto: Marcus Nyenger

Fotboll2020-06-13 07:30

Han gjorde en mycket stark säsong i division 3-fotbollen när Mjölby AI som nykomling var med och fajtades i toppstriden i höstas. Snabbt vidare till nästa mål?

– Nej. Jag trivs väldigt bra i MAI, både med spelarna och ledarna i truppen. Dessutom är jag från Mjölby och det känns bra att få representera ett lag i stan, säger Arvid Falk Lindgren. 

20-åringen kom till MAI från Motala AIF inför förra säsongen och satte avtryck direkt. Tanken var att han skulle ta nästa kliv när årets seriespel dragit igång, men som för alla andra har det varit en vår i väntans tider för Falk Lindgren.

– Lite motivationsbrist hade jag väl de gånger besluten kom att skjuta upp säsongen, men totalt sett har det ändå fungerat bra. Jag tycker att alla i laget har visat på stort tålamod och vi har tränat på bra.

Hur har ni gjort för att hålla motivationen uppe?

– Vi har försökt spela internmatch några gånger och vi har en poängtävling inom laget. Det räcker för att få lite tävlingskänsla, säger Arvid Falk Lindgren.

Mjölby AI har målats upp som en av seriefavoriterna i division 3 nordöstra Götaland. Arvid Falk Lindgren säger inte emot.

– Vi har ett starkt mål att vinna serien, sen är det en speciell situation i år med bara elva matcher. Man måste ha marginalerna med sig.

Möte direkt med ett annat tippat topplag, Eneby.

– Ja. Förra säsongen var de ett starkt fysiskt lag som vann många närkamper. De kan hota alla lag i den här serien, säger Arvid Falk Lindgren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!