Falerum föll mot Västra Husby trots ledning

I halvtid var hemmalaget Falerum i ledningen med 1-0.

Falerums IF förlorade mot Västra Husby IF

Fotboll2024-06-19 22:04

Men Västra Husby vände - och vann. Till slut blev det 1-2 (1-0) i matchen i division 5 Östergötland mellersta herr i fotboll.

Melker Klint slog till efter 82 minuter och blev matchhjälte med sitt 2-1-mål.

Matchen förblev jämn målmässigt till Falerum tog ledningen i 26:e minuten, genom Daniel Asplund. I 54:e minuten slog Malte Klint till, och kvitterade för Västra Husby.

Och med åtta minuter kvar att spela kom det matchavgörande målet genom Melker Klint. Därmed hade Västra Husby vänt matchen.

I den 85:e minuten fick Falerums Filip Kindstrand rött kort, och laget fick spela de sista fem minuterna med en spelare mindre.

Det här var Falerums tredje uddamålsförlust den här säsongen.

Västra Husby ligger på åttonde plats i tabellen efter matchen, medan Falerum är på elfte plats.

Nästa motstånd för Falerum är Tallboda. Lagen möts lördag 10 augusti 10.00 på Tallbovallen.