Erfar: City tar in ÅFF-målvakten på provspel

Linköping City arbetar intensivt med nästa års trupp i division 1. Enligt sportens uppgifter är ÅFF-målvakten Emir Plakalo aktuell för klubben.

Fotboll 4 november 2019 16:00

– Tyvärr, jag kommenterar inte såna uppgifter, säger Citys manager Khalid Neshati när sporten når honom.

Emir Plakalo kom till Åtvidabergs FF under sommaren efter en sejour i Grekland och vaktade målet under hösten. I och med att ÅFF ramlade ur division 1 i helgen upphörde samtliga spelares kontrakt att gälla och alla är fria att söka nya klubbar. Enligt våra uppgifter är det personer kring Plakalo som hört av sig till City och frågat om 24-åringen får komma och provspela, vilket City sagt ja till.

– Som sagt, jag kan inte säga något om det, säger Khalid Neshati.

Enligt uppgifter till sporten är det klart att mittbacken Almir Gullit dos Santos förlänger kontraktet med ytterligare ett år. Dos Santos har precis åkt hem till Brasilien men skrev enligt vad vi erfar på med Linköpingsklubben strax före avresan. Khalid Neshati har tidigare varit tveksam till om dos Santos ska få fortsatt förtroende i City, men brassen har uttryckt en tydlig vilja att vara kvar. Det ska också vara mycket nära med en förlängning för anfallaren Michael Morais som gjorde 14 mål på 18 spelade matcher den här säsongen.

 

Linköping City har officiell uppstart för nästa år redan den 7 januari, men före dess, den 19 november, spelas en träningsmatch mot amerikanska PSC Soccer.

– Det är ett lag med ungefär 30 spelare i blandade åldrar som vill komma till Europa och visa upp sig. Jag har sagt att de ska komma med sitt starkaste lag, säger Khalid Neshati.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa