Elofsson blev knäskadad

Hon är en av Motalas mest lovande fotbollsspelare. Men i veckan skadade sig Linköpings FC:s landslagstalang Frida Elofsson.

Knäskadad. Frida Elofsson skadade knäet i en match med Linköpings FC:s F19-lag i veckan. Det är oklart hur länge hon blir borta.

Knäskadad. Frida Elofsson skadade knäet i en match med Linköpings FC:s F19-lag i veckan. Det är oklart hur länge hon blir borta.

Foto: Privat

FOTBOLL2018-08-10 10:30

Det var i F19-matchen mot Rosengård, som LFC förlorade med 0–2, som Elofsson tvingades bryta matchen efter en halvtimme. Det var knäet som satte stopp.

– Jag skulle springa snabbt fram till bollen och tog ett för långt kliv. Mitt knä hängde inte med utan vek sig inåt, säger Frida Elofsson.

17-åringen, som tidigare spelat för Zeros och Boren, har vunnit SM-guld med östgötalaget, varit på bänken i LFC:s A-lag och gjort ett flertal framträdanden i 01-landslaget.

Men nu bromsas karriären upp. Knäskador är inte att leka med. Smärtorna i knäet släppte efter någon dag, men exakt hur allvarlig skadan är får vi återkomma till.

Elofsson lär bli borta minst några månader, sedan får magnetröntgen avgöra om det kan bli längre tids frånvaro från fotbollen.

– De (läkarna) och jag vet ingenting just nu, säger Frida Elofsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!