Efterlängtad seger för Björsäter - steg åt rätt håll mot Falerum

Björsäter har haft en tung period med sex förluster i rad i division 5 Östergötland mellersta herr i fotboll.

Björsäters SK vann mot Falerums IF

Fotboll2023-09-23 16:11

Men hemma mot Falerum bröts den sviten. Det blev 3-2 (2-0) i matchen på Sätervallen.

- Vi gör en stark första halvlek där vi dominerar spelmässigt och kliver in med en 2-0-ledning i halvtid. Dock tappar vi matchen i andra halvlek då vi inte spelar vårt spel och istället tillåter Falerum att reducera och kvittera efter att vi åkt på en utvisning. Trots med en man mindre så krigar vi oss tillbaka och sätter det avgörande målet, tyckte Björsäters tränare Joakim Bendriss, efter matchen.

Falerums tränare Johan Broberg tyckte så här om matchen:

- Katastrofalt dåligt!!!

Joakim Bendriss blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål efter 75 minuter.

När Björsäter och Falerum senast gjorde upp var Falerum klart bättre och vann med hela 10-1. Nu kom alltså revanschen för Björsäter.

Björsäter fick en bra start på matchen. Dino Ljuca slog till, redan i elfte minuten.

Laget ökade ledningen till 2-0 i 25:e minuten, när Adrian Clintholt slog till. Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Daniel Asplund och reducerade åt Falerum.

I den 67:e minuten blev Björsäters Emad Alddin Wael Al Kadri utvisad, och fick spela med en man mindre sista 23 minuterna.

I den 73:e minuten kvitterade Isak Franzén för Falerum.

I 75:e minuten avgjorde Joakim Bendriss matchen.

Det här var Björsäters andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Falerums tredje uddamålsförlust.

Med två omgångar kvar är Björsäter på nionde plats i tabellen, och Falerum är på sjätte plats.

Björsäter tar sig an Kimstad i nästa match borta lördag 30 september 12.00. Falerum möter samma dag 14.00 Linköping BK Kenty hemma.