Efter smällen: "Otroligt tomt"

Vilken blytung avslutning på säsongen för Anton Tinnerholm och New York City FC. "Otroligt tomt", säger östgöten.

Anton Tinnerholm.

Anton Tinnerholm.

Foto: TT

Fotboll2019-10-24 18:00

Efter en stark grundserie med seger i östra divisionen tillhörde New York favoriterna i amerikanska MLS-slutspelet, men redan i kvartsfinalen tog det stopp: 1–2 i hemmamötet med Toronto innebar att det roliga tog slut innan det ens hade börjat.

– Det känns otroligt tomt. Vi har spelat 34 matcher i grundserien och varit klart bäst och sen gör vi två misstag i en direkt avgörande match och säsongen är över, säger Anton Tinnerholm till Sporten.

Via Åtvidaberg och Malmö har Brokindskillen nu gjort sin andra säsong i USA. Han spelade i kvartsfinalen som vanligt hela matchen som ytterback och var med bland annat flera skott en av dem som starkt bidrog till att New York pressade på, men utdelningen uteblev. 

Två stora försvarsmisstag blev favoritens fall redan i första play off-framträdandet. Från och med i år är det, på typiskt amerikanskt sätt, bara en match som gäller i varje runda under hela slutspelet.

Tinnerholm säger:

–  Det är brutalt, men vi visste om förutsättningarna så det är ingenting att skylla på. Men otroligt tungt sätt att avsluta säsongen på när vi varit så pass bra i princip hela tiden. Och så avgörs det på en enda match. 

28-årige östgöten har dock något ännu större att se fram emot inom kort. Enligt beräkningarna ska han och hustrun Julia bli föräldrar i slutet av november.

– Den här gången stannar vi här över innan nästa säsong drar igen. Tanken är att vi ska föda i New York och så kommer familjen hit över jul, säger Anton Tinnerholm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!