Efter förslaget: "Då kan man spela korpen"

Spel inför tomma läktare i början av säsongen? De allsvenska damklubbarna är oense. "Då kan man spela korpen", säger Växjös ordförande Jan Fors till fotbollskanalen.

LFC-målvakten Cajsa Andersson räddar.

LFC-målvakten Cajsa Andersson räddar.

Foto: NICKLAS ELMRIN/BILDBYRÅN

Fotboll2020-03-27 07:00

Om coronapandemin så tillåter är tanken att damallsvenskan drar igång i månadsskiftet maj/juni. Ett alternativ kan vara att inleda med spel utan publik –  och fotbollskanalen.se har därför hört sig för hos samtliga klubbar hur man ställer sig till en sådan lösning.

Och åsikterna varierar.

Sju av tolv klubbar kan tänka sig att om så krävs inleda inför tomma läktare.

LFC:s sportchef Olof Unogård säger till sajten:

– Ja, det kan vi göra, sen vill vi ha publik men det är inte lika inkomstkänsligt för oss som för andra så det hade funkat inledningsvis. Det viktigaste är det sportsliga med okej spelschema. Skulle det bli så är vi beredda.

Det finns andra som är betydligt mer tveksamma.

– Vi tycker att det är en ganska orimlig plan. Sedan är det en demokrati vi lever i så vill majoriteten spela, under förutsättningar att det blir utan publik, så får vi så klart göra det, säger Jenny Ahlqvist de Souza, klubbchef i Rosengård.

– Vi tycker att det (publiken) är hela svansen i svensk fotboll. Då kan man spela korpen, säger Jan Fors, ordförande i Växjö.

Samtidigt har några allsvenska klubbar (Eskilstuna, Djurgården och Uppsala) kommit överens om att i väntan på seriestart spela en träningsturnering tillsammans med några klubbar från elitettan. 

Något liknande upplägg är inte på gång för Linköpings FC.

– Nej, vi ligger ju lite mittemellan och har en bit ned till Växjö, Kristianstad, Vittsjö och Malmö. Vi kikar på vanliga träningsmatcher i stället, säger Olof Unogård till Sporten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!