"Det har varit en bergochdalbana"

Jessica Samuelsson spelar fotboll igen. "Att spela match igen har jag längtat efter", säger den tidigare landslagsspelaren från Åby.

Jessica Samuelsson var tillbaka på fotbollsplanen i helgen mot Djurgården.

Jessica Samuelsson var tillbaka på fotbollsplanen i helgen mot Djurgården.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2019-09-10 09:45

Hon stod på toppen av karriären när skadorna kom och satte stopp. Det har gått nästan två år utan att Jessica Samuelsson kunnat spela kontinuerligt. Efter att ha lämnat Linköpings FC för Arsenal 2017 började problemen.

I början av det här året flyttade hon därför hem till damallsvenskan och Rosengård.

Men även där har skador satt stopp, två bristningar i låret har gjort att det inte blivit mycket fotboll nu heller.

Tills den gångna helgen.

Mot Djurgården var Jessica Samuelsson tillbaka på planen igen. 

– Det har varit en bergochdalbana, upp och ner, många tunga perioder. Men med hjälp av lagkamrater, familj och vänner har jag kunnat samla mig igen och hittat energi för att försöka komma tillbaka, säger den förre landslagsbacken till Fotbollskanalen.

Om inhoppet och debuten för sin nya klubb säger hon:

– Det var jättekul att få komma in och spela lite fotboll, att spela match igen har jag längtat efter.

Jessica Samuelsson vill dock inte ta ut för mycket i förskott än. Det har varit en lång resa som kantats av bakslag. Men inhoppet är ett positivt steg på vägen.

– Jag har gjort comebacker tidigare och då har det också känts bra. Men jag vill gärna kunna träna och spela kontinuerligt nu under en längre tid för att se att allt funkar. Det är klart att jag är superglad över att få komma in och det känns bra, men de där sista procenten håller jag tillbaka lite än så länge.

– När jag hade första skadan hade jag just flyttat till England och kände att jag ville ta ett steg till och se hur långt jag kunde gå. Men just nu känner jag mer att jag bara vill, såklart vill jag inte bara spela fotboll och ha kul, men jag vill känna att jag har en hel kropp under en längre period. Jag vill känna mig bekväm med det och få tillbaka mitt självförtroende igen, det har ändå gått nästan två år sedan jag tränade och spelade kontinuerligt på den här nivån, fortsätter Samuelsson till Fotbollskanalen.

Karta: Rosengårds IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!