"Det fanns inget stöd runt laget"

Förre tränaren Greger Johansson suckar över beslutet att lägga ned Hemgårdarnas A-lag. Men han hade det på känn.

Foto: John Senewiratne

fotboll2018-01-18 17:00

– Jag är inte längre kvar och har inte full insyn på allt som hänt och inte hänt, men det känns som ett enormt trist beslut när vi vänt allt på några år. Men det har varit en för liten styrelse som dessutom haft fullt upp med jobb i en annan förening (Linköping City), säger Johansson.

På några år var han med och tag laget från av botten av division 5 till att vara nära en plats i kvalet till division 3. Nu är beslutet att klassiska HBK lägger ned seniorverksamheten och avgående ordföranden Khalid Neshati nämnde häromdagen höga kostnader, brist på ansvar och en negativ stämpel som tre förklaringar till chockbeskedet.

Greger Johansson, som till kommande säsong bytt till tränarjobb i Östria, säger:

– Det var en fantastisk resa som vi gjorde med laget, men också påfrestande och jag kände tidigt att jag inte skulle klara ett år till på samma sätt. Vi fick klara oss helt själva och till och med sköta planen på egen hand. Det fanns inget stöd runt omkring laget.

– Vi fick spela hemmamatcher på bortaplan och det var nästan som roulette varje gång. Ska vi kunna och träna spela idag? Jag har full respekt för att ett lag kostar pengar, men vi hade ingen sponsor på två år och det är klart att det blir dyrt när det bara finns kostnader och inga intäkter.

Han önskar att nedläggningsbeslutet tagits tidigare för att underlätta för de spelare som nu plötsligt står utan klubb.

– Första säsongen fanns en kanslist som skötte det mesta. När han försvann rasade det mesta. Det var nog det största problemet, säger Greger Johansson.

Vad borde ha gjorts?

– Framförallt saknade jag och vi mer försök att engagera fler människor när den nuvarande styrelsen uppenbarligen inte räckte till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!