Därför var hon inte med i LFC

Marija Banusic saknades i Linköpings FC senast – och spelar troligen inte mer i vår. "Hon har fått ledigt av personliga skäl", säger ordföranden Christer Mård.

Foto: PETTER ARVIDSON

fotboll2018-06-26 14:30

Efter den tuffa våren var 2–1-vinsten i bortamötet med guldfavoriten Rosengård en minst sagt välkommen framgång för LFC. Landslagsforwarden Marija Banusic har fått ytterst begränsat med speltid på sistone och i måndags var hon inte med alls.

Förklaringen:

– Hon har fått ledigt av personliga skäl och kommer att vara borta under en tid. Det är ett beslut som jag och Henrik (Jensen, tränaren) tagit. Anledningen håller vi för oss själva, säger Christer Mård.

Han bekräftar att Banusic av allt att döma inte heller är aktuell mot Kalmar och Eskilstuna i de avslutande matcherna före sommaruppehållet.

– Vi räknar inte med henne just nu och sen får vi se vad som händer längre fram, säger Mård.

Anfallaren, som trots en betydligt tuffare höst vann den interna skytteligan under guldsäsongen i fjol, har ett kontrakt med LFC som går ut efter säsongen. Med tanke på att hon efter tränarbytet hamnat på bänken är det dock inte orimligt att tro att det kan bli tal om klubbyte när transferfönstret öppnar i mitten av juli.

– Det kommer att hända saker med spelare in och ut hos oss, så är det. Därmed absolut inte sagt att någonting är klart. Vad gäller Marija är det ju så att hon på sistone inte fått den speltid hon vill och behöver med tanke på landslaget och annat, säger Christer Mård.

Vi har sökt Marija Banusic för en kommentar. Under måndagskvällen var vi också i kontakt med agenten Michael Kallbäck som i ett sms skriver att "hon har fått extra ledigt av sociala skäl".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!