Dåliga 45 minuter sänkte Maik: "Var riktigt usla"

Trots att matchen levde in i den sista sekunden så lyckades inte Malmslätts AIK skrälla mot Smedby. "Det var ändå rättvist", sa tränaren Johan Petersson efter 1–2 på Hellgrenshagen.

Tommy Devito Hinkula fick slita som vänsterback i Maik-försvaret.

Tommy Devito Hinkula fick slita som vänsterback i Maik-försvaret.

Foto: David Eidhammer

Fotboll2020-06-23 22:11

Maik-tränaren var inte nöjd över hur hans lag uppträdde i den första halvleken.

– Under de 45 första minuterna var vi riktigt usla. Stundtals såg vi både försiktiga och lite rädda ut, konstaterar han.

Trots det så stannade resultatet i paus vid 0–1. Något som sett till matchbilden var smått obegripligt, då Kasper Hellman i målet hade saker att göra i stort sett hela tiden.

– Vi ska vara väldigt glada att det stannade där. Istället för att spela vårt eget spel var det som att vi försökta anpassa oss efter Smedbys sätt att spela.

Vänsterbacken Tommy Devito Hinkula utmanades ständigt på sin kant och berättar hur tankegångarna gick i paus. 

– Det var ju ett steg upp i motstånd jämfört med i premiären. Så vi var rätt tydliga med att vi skulle börja snacka, samarbeta och koordinera bättre med varandra.

I andra halvlek stod Maik också upp betydligt bättre. Kvitteringsmålet av Dinko Felic på en lång svepande frispark kändes förvisso långt ifrån rättvist, men gav ändå hemmalaget chansen.

– Jag tyckte att vi kämpade på riktigt bra och vågade forcera framåt på ett bättre sätt i andra halvlek, då vi kom upp i nivå på ett helt annat sätt. 

Det hindrade dock inte Sherali Yuldashev ifrån att lobba in segermålet som betydde 2–1 till Smedby.

Johan Petersson igen:

– Smedby är kanske inte ett av lagen vi ska ha bakom oss i serien. Men med lite flyt på slutet är det trots allt en match där vi kunde ha fått med oss en poäng. 

.
.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!