Då kommer beskedet om östgötafotbollen

På fredag väntas besked om svenska elitfotbollen. Då kan också beslutas vad som händer med de lägre serierna i Östergötland.

När drar fotbollsserierna igång? Arkivbild.

När drar fotbollsserierna igång? Arkivbild.

Foto: Jeppe Gustafsson

Fotboll2020-05-26 15:30

– Vi hade möte med tävlingskommittén i måndags och kom då fram till att avvakta tills vi vet vad Folkhälsomyndigheten säger. Förhoppningsvis kan vi komma med besked till föreningarna senast under nästa vecka, säger Tjonne Andersson, som är tävlingsansvarig på Östergötlands fotbollförbund (ÖFF).

Häromdagen beslutades i Skåne att skjuta fram seriestarten till första augusti – och ytterligare distrikt väntas följa efter. Hetaste tipset för dagen är att även Östergötland väljer att gå på samma linje för division 4 och nedåt på herrsidan och division 2 och nedåt på damsidan.

Men inget är alltså bestämt.

Det andra scenariot – om fotbollen får tillåtelse att starta igen – är att i de flesta serier spela någon eller några matcher under juni och juli.

– Det är en del klubbar som hör av sig och tycker att det är bättre att vänta till augusti innan vi drar igång igen. Att det inte är någon större idé att bara spela en match och sedan gå på uppehåll, säger Andersson.

ÖFF har tidigare beslutat att inte spela förbundsserierna fullt ut utan i de allra flesta fall som enkelserier med bara ett möte mellan varje lag. För några få serier med ont om lag är planen att gå från trippelmöte till dubbelmöte. Det är även osäkert med vad som händer med de olika östgötacuperna.

– Där är också en viktig parameter att de mindre föreningarna får en möjlighet att möta större klubbar. Det är matcher som man helst inte vill ha på neutral plan i november och december, säger Tjonne Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!