Citys anfallare testar hos superettanklubb

Bara en och en halv månad till seriestart i division 1-fotbollen – då har inte Linköping City många spelare klara. "Blir ett helt nytt lag", säger managern Khalid Neshati.

Christian Moses kan hamna i Vasalund.

Christian Moses kan hamna i Vasalund.

Foto: Peter Calen

Fotboll2021-02-17 09:00

Det är turbulent kring Linköpingsklubben med det som Corren berättat mycket om under den senaste tiden.

När City i helgen mötte BP (0–6) i årets första träningsmatch fanns bara två spelare från i fjol med: målvakten Bilel Ben Salah och mittfältaren Dejan Polic. I övrigt nästan bara provspelare. Lägg därtill att Levon Pachayjan just nu är skadad och Christian Moses just kommit tillbaka i träning. Annars?

– Inte fel att säga att det blir ett helt nytt lag, säger Neshati.

Några fler som kan bli kvar?

– Staffan Hedbäck och Fredrik Alm hoppas jag på. 

Orolig?

– Nej, det är jag inte. Spelare finns det gott om och vi har ett bra rykte när det gäller att ta fram spelare som kan få chansen högre upp. Tanken har hela tiden varit, och är fortfarande, att satsa mer svenskt och med en annan budget. Det kommer att hända en hel del under närmaste tiden.

Fast ytterligare en spelare kan försvinna. Ovannämnde Moses spelar inom kort en träningsmatch för Vasalund, nykomling i superettan, som sedan tidigare värvat Yasuoka Takuto från City. 

– Han har kontrakt med oss och vi räknar med honom, men har sagt ja till att han får visa upp sig. Skulle han lämna krävs en försäljning och en bra deal för Linköping City, säger Khalid Neshati.

Enligt Citymanagern förs även diskussioner om ett samarbete med en allsvensk klubb, vilket i sin tur skulle öppna för att låna spelare därifrån. Det är dock inte klart än. Ett antal träningsmatcher, bland annat mot allsvenskt motstånd, är preliminärbokade men inte spikade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!