City vann - men mittfältaren lämnar

Linköping City vann – men mittfältaren Kyle Knotek lämnar laget med omedelbar verkan. "Jag fick en chans det inte gick att tacka nej till", säger han. Du kan se hela matchen i repris i spelaren här ovanför.

Fotboll2018-09-09 13:50

LÄS MER: Målskytten: "Jobbigt med smutskastningen"

När City tog en efterlängtad seger i division 1-fotbollen, 2–1 (1–0) mot jumbon Skellefteå stod amerikanen på läktaren. Han har fått kontrakt med slovakiska STK 1914 Samorin i den näst högsta ligan och lämnar Sverige så fort en flygbiljett är bokad.

– De vill nog ha mig där redan imorgon (måndag), så jag åker så fort det går, säger Kyle Knotek.

Vad vet du om laget?

– Inte så mycket egentligen mer än att de har ett samarbete med brasilianska Fluminense och att ett antal brassar spelar i laget. De har haft det lite tufft i inledningen av säsongen, men för mig är det ett steg uppåt i karriären. Jag är 30 år och vill testa på en lite högre nivå, säger Kyle Knotek.

Känslan att lämna Linköping?

– Tufft, jag älskar den här staden och folket kring klubben. Men laget är i ett läge där man varken kan gå upp eller åka ur, och det finns flera spelare som kan spela på min position, säger Kyle Knotek.

Vad säger du om den senaste tidens turbulens kring misstankarna om matchfixning?

– Sorgligt. När man vinner mycket som vi har gjort finns det alltid folk som vill en illa.

Matchen mot Skellfteå, seriejumbo med bara elva inspelade poäng, blev tuffare än vad många föreställt sig. Gästerna höll spelet väl uppe, framför allt i den första halvleken, men det var City som var spetsigare framåt. Fredrik Alm nickade in 1–0 efter Matheus Garcia Fernandes fina inlägg, och i den andra halvleken tåade Esat Jashari in 2–0.

Det saknades definitivt inte chanser till fler hemmamål, men Skellefteå reducerade på övertid och det blev trots allt lite drama mot slutet. 2–1 räckte gott den här gången och det blev lite andrum för City som ju befinner sig mitt i utredningen om matchfixning.

Du kan se hela matchen i repris i spelaren här ovanför.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om