City räddade poäng på övertid

Mittenmötet i division 1 norra mellan Linköping City och Umeå FC bjöd på delad pott, 1–1, efter sent Linköpingsmål av Ilir Terbunja.

FOTBOLL2018-09-23 18:01

SE ÄVEN: Sen kvittering räddade City – se matchen i repris här

Och därmed håller Linköping City kvalspöket i nedre regioner borta. För gott?

– En mycket viktig poäng. Men vi är uddlösa och gör en dålig match, sa Citys manager Melke Alan.

Lagens tidigare match i april slutade med norrlandsseger med uddamålet, och returmötet på Linköping arena startade jämnt också. En jämn första halvlek, och mållöst i blåsten, var inte mycket att skriva hem om förutom att Citys mittback Ivan Bukenya blev huvudskadad och missade de sista tio minuterna i första halvlek. Då hade Umeå två verkligt heta målchanser. Men som en räddande ängel, gånger två, dök den andre mittbacken Pontus Rödin upp och räddade bollarna på mållinjen. Bukenya var tillbaka till start i andra halvlek, kraftigt bandagerad runt pannan.

I matchminut 50 kom matchens första mål, och det var bortalaget Umeå genom sin vänsterbreddare Seif Kadhim som rann igenom i Citys öppna högerförsvar. City försökte och försökte i medvinden i andra halvlek, men skärpan och kvaliteten i anfallsspelet är inte där riktigt för tillfället. Ilir Terbunja hade några halvlägen och sent inbytte Esat Jashari hade ett bra skott. Hemmalaget chansspelade med att lyfta fram bollar och spelare i slutet. Publiken suckade och var nära att gå hem besvikna. Men i absolut sista övertidsminuten, den 96:e, höll sig Ilir Terbunja framme i vänster innerposition och kunde trycka in kvitteringsmålet, till vild glädje för hemmalaget.

– Vi gör en dålig match, vi tar felbeslut och ser ängsliga ut, vi är lite som vädret är ute just nu, sa Melke Alan.

Bäst i Linköping City: Pontus Rödin.