En batalj mot topplaget Västerås SK och Linköping Citys stora chans att närma sig tabelltoppen. Utfallet: City tog chansen.

Linköping City kämpade till sig en seger mot toppkonkurrenten från Västerås

FOTBOLL2018-07-08 21:34

Det märktes direkt att det var två topplag som mötte varandra. Tempot var högt, intensiteten likaså och ingen av spelarna visade några tendenser att vika sig.

– Det var tufft och hårt, men det är så det blir när två topplag kämpar om viktiga poäng, säger Citys målskytt Esat Jashari.

Trots att det var dagen efter Sveriges tunga förlust mot England så fanns det ingen spelare som såg ut att ha drabbats av någon VM-besvikelse. Västerås hade sina chanser men en duktig Michael Hartmann i Citymålet höll undan och det var City som, genom en formtoppad Jashari knoppade in 1–0 efter ett välplacerat inlägg.

– Skönt att få nicka in målet, men som alltid, laget först, ler Jashari.

Direkt efter målet tryckte VSK på men City höll undan och var laget som välförtjänt hade ledningen i halvtid.

– Fokus i paussnacket var att forsätta trumma på och det gjorde vi, vi hade kontrollen, beskriver Jashari.

Andra halvlek var fortsatt jämn och mycket tuff. Båda lagen hade sina chanser men resultatet höll sig och City kunde pusta ut efter ännu en kämpainsats. Med tre poäng mot ett av seriens absoluta topplag ser fortsättningen mycket spännande ut för City:

– Det är inget vi tänker på just nu, men om det står sig till slutet av säsongen så kikar man nog lite på tabellen, säger Jashari.

Kanske har laget, efter söndagens prestation, övertygat Linköpingsborna om att återvända till Linköping Arena den 22:a juli när serieledande Carlstad kommer på besök.

Linköping Citys Esat Jashari nickar in 1-0 i toppmötet mot Västerås.
Division 1 Norra Linköping City–Västerås SK ↔ 1–0 Målet: 1–0 Esat Jashari, Domare: Adi Aganovic. Publik: 614.