Chockbeskedet: hoppar av ÅFF

Här är chockbeskedet för Åtvidabergs FF. Tränaren Håkan Juhlin hoppar av – efter bara en match. "Jättetråkigt", säger han.

Foto: Jeppe Gustafsson

fotboll2018-06-26 17:13

Klassiska ÅFF har fått en blytung start på säsongen i division 1 – och motgångarna fortsätter. Så sent som i förra veckan gjordes klart med ny tränare när Håkan Juhlin tog över efter Daniel Hallingström och Pontus Hydén.

Men det blev inte mer än två träningar och en match.

LÄS MER: "Han tar över"

På grund av förändrad arbetssituation på sitt civila arbete i Örebro tvingades Juhlin ta beslutet att hoppa av.

– När vi åkte hem efter matchen mot Oddevold (0–1) i söndags hade jag ingen aning om det här. Det var morgonen efter som jag fick veta att det av olika anledningar inte längre gick att lösa schematekniskt.

Hur kändes det?

– Jättetråkigt och jag förstår att det satte ÅFF på pottkanten. Men det fanns inget alternativ. Vid 55 års ålder kan jag inte säga upp en fast tjänst och rycka upp familjen. Om jag vetat om de här förutsättningarna från början hade jag tackat nej, säger Håkan Juhlin.

Han bor och arbetar i Örebro och tanken var att ta tjänstledigt på femtio procent för att hinna med tränarjobbet i Kopparvallen. Med nytt schema och övernattningslägenhet i Åtvidaberg skulle det räcka med att pendla fram och tillbaka ett par gånger i veckan.

– Nu visade det sig att det skulle bli dubbelt så mycket och det hade jag helt enkelt inte klarat. Då hade jag inte haft någon kraft och energi kvar att lägga på ÅFF. Det hade inte varit bra för någon, säger Juhlin.

Han är noga med att inte lägga någon skuld på klubben.

– Nej, ÅFF har skött det här på ett utomordentligt sätt. Ingen skugga ska falla där. Det handlar helt och hållet om min förändrade arbetssituation.

Tills vidare tar nu Rickard Johansson över som huvudtränare – och det kan bli så att han blir kvar i den rollen resten av säsongen.

– Det är klart att vi måste ha in ytterligare någon tränare och det tittar vi på just nu. Det kom som en chock när Håkan hörde av sig, säger ordföranden Ingvar Gustavsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!