Björsäter slog Linköping BK Kenty med uddamålet

Ett måls övervikt avgjorde en målmässigt jämn match för Björsäter, som vann borta mot Linköping BK Kenty med 3-2 (2-1) i division 5 Östergötland mellersta herr i fotboll på lördagen.

BK Kenty förlorade mot Björsäters SK

Fotboll2023-04-29 14:18

- Anledningen till förlusten stavas dålig inställning, kommenterade Linköping BK Kentys tränare Joakim Kågemyr.

Det var första segern för Björsäter, efter 2-3 mot Vånga i premiären.

Matchen var mållös till Björsäter tog ledningen i 25:e minuten, genom Adrian Clintholt.

Laget gjorde 0-2 i 38:e minuten, när Adrian Clintholt återigen fick träff.

Linköping BK Kenty reducerade till 1-2 strax före paus, genom Filip Johansson. Adrian Clintholt ökade Björsäters ledning som med målet fullbordade sitt hattrick med knappa kvarten kvar.

Med fem minuter kvar att spela reducerade Linköping BK Kenty genom Anton Moberg. Men mer än så orkade Linköping BK Kenty inte med.

Adrian Clintholt gjorde tre mål för Björsäter.

Lördag 6 maj spelar Linköping BK Kenty borta mot Vånga 13.00 och Björsäter mot Wreta Kloster hemma 15.00 på Kopparvallen.