BILDEN: Rök, pyroteknik och jättedrama i Hjulsbro: "Ska glömma"

Sommarlov och östgötacup. Perfekta förutsättningar för en publikfriande kväll i Hjulsbro – det tyckte inte minst Hjulsbro Ultras.

Här ryker det i Hjulsbro.

Foto: Erik Winell

Fotboll2024-06-25 22:29

–Det känns framförallt när de inte är där, då är det helt tyst. De betyder jättemycket. Det märks också att de ser upp till oss jättemycket, säger Hjulsbros grovjobbare Jesper Zenob.

När spelarna gick in, både till den första och till den andra halvleken så tände hemmaklacken i Hjulsbro upp med både tifo-flagga (sydd på egna lakan hemifrån) och pyroteknik.

undefined
Tifot inför matchen innehöll både banderoll, bengal och rök.

Matchen då? 

Hjulsbro gick för att ta sig till final i östgötacupen. I slutet av den första halvleken utnyttjade man sin bonusstraff för att gå in i halvtid med en ledning i ryggen. En ledning som nästan höll hela vägen till slutet. Sylvias kvittering kom i matchens absoluta slutskede och Norrköpingslaget lyckades också konvertera fler straffar än Hjulsbro.

– Riktigt jobbigt att släppa in ett mål sådär nära slutet. Vi sa det där inne, tio sekunder slappnar man av och då gör ett sånt här lag mål, säger Jesper Zenob. 

undefined
Jesper Zenob kämpade på bra från sin mittfältsplats idag. "Ja, tills jag gick av. Då blev det ju mål", säger Hjulsbrospelaren. Vi frågar om det var därför de släppte in sista målet, men det svarar han nej på och skrattar till.

Hade ni övat på straffar innan?

– Nae, men vi hade ju straffar mot Grebo och Rimforsa innan detta. Vi hade ju inte övat, men han gör en bra räddning första straffen, sedan var andra räddningen sisådär.

Många spelare gick av planen uppenbart besvikna.

Vad betyder östgötacupen för er?

– Vi prioriterar den här matchen högt. Vi vill ju vinna och komma så långt vi kan. Vi förberedde oss inför den här men nu är det väl bara att glömma den.

undefined
När den första halvleken gick mot sitt slut så signalerade Hjulsbrotränare för att det var dags för straff. Dennis Bilanovic blev den som fick göra mål på den och gav således sitt Hjulsbro ett bra resultat in i pausvilan.
undefined
Blue vikings, som Hjulsbroklacken kallar sig, gjorde mycket ljud ifrån sig under stora delar av matchen. Som högljudast var de kanske när Sylvias spelare skulle skjuta straff.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!