Maifare avstängda i derbyt i Mjölby

Motala AIF ska ta revansch på Mjölby AI i lördagens division 2-derby, är det tänkt. Men Maif får göra det utan båda ytterbackarna.

Albin Ödberg, bilden, och Alem Nezirevic är båda avstängda efter tre varningar i östgötaderbyt borta mot Mjölby AI på lördag. Motala AIF får göra om i laget.

Albin Ödberg, bilden, och Alem Nezirevic är båda avstängda efter tre varningar i östgötaderbyt borta mot Mjölby AI på lördag. Motala AIF får göra om i laget.

Foto: Jens Bollius

Fotboll2021-08-19 14:45

Både Alem Nezirevic och Albin Ödberg får inte spela på Vifolkavallen efter att ha fått sitt tredje gula kort i 2-0-segern mot Huddinge.

Det betyder att Maif får göra om i backlinjen. Ibrahim Koroma får eventuellt chansen, som kombattant till Mjölby AI:s långe Nils Lindsten som avgjorde på Idrottsparken när MAI vann med 3-2 i juli. Koroma hoppade in mot Huddinge och vann dueller.

– Det är många spelare som kan ersätta. Vi får se nu på de närmaste träningarna, säger Maiftränaren Martin Axén.

Mjölby AI var nära cupskräll mot superettanlaget Örgryte på onsdagen, ledde med 1-0 in på stopptid. Men föll med 1-2 efter förlängning.

– De stod upp bra vad jag förstod och de har bra lag. Många spelare har spelat högre upp, i tvåan och till och med högre. Vi behöver spela som i andra halvlek mot Huddinge och även vara noggranna på fasta situationer, säger Martin Axén.

Mjölbyfotbollen är het nu. Över 500 personer såg Örgrytematchen, ungdomar inte räknade, och det kan bli fullsatt, 600, mot Maif på lördag. Hundra personer är anmälda till förfest på stan.

– Vi har 120 minuter i benen, men det är inte bara tungt. Det skapar energi också. Vi vet att vi är ett bra lag. Vi gör allting bra mot Örgryte, klass rakt igenom, jag lider med killarna att vi förlorade, säger MAI-tränaren Daniel Friberg.

Specielle Nils Lindsten är tillgänglig för spel även mot Maif.

MAI-Maif direktsänds på Öst medias sajter på lördag, start 14.55. Kommentatorer blir Mattias Heikki och Jens Bollius.

Karta: Motala IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!