Avslöjar: ny brasse på väg till City

Många brassar i Linköping City – och här är en till på väg. Sporten kan avslöja att meriterade anfallaren Neverton Inacio Dionizio är nära en övergång till division 1-klubben.

Jubel i Linköping City.

Jubel i Linköping City.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2019-11-08 19:01

Efter en stark avslutning snubblade City på mållinjen i jakten på en kvalplats till superettan. Många spelare från Brasilien fanns med i startelvan under året och trion Wellinton Gigante, Almir dos Santos och Leonardo Augusto Cunha de Lima har alla ritat på nya kontrakt.

Och nu är alltså ytterligare en spelare från stora fotbollslandet i Sydamerika på väg in.

27-årige Neverton är uppväxt i Rio de Janeiro och beskrivs som en offensiv spelare, som kan spela både på kanten och centralt. Senaste adressen var Iporá Esporte Clube, men han har under de senaste åren varit i många klubbar i Brasilien och är nu sugen på att testa lyckan i Europa.

Vad gäller nya brassevärvningen vill inte managern Khalid Neshati ge några kommentarer, men däremot bekräftar han att tre spelare fått besked om att deras kontrakt inte kommer att förlängas: brasseduon Douglas Abner och Joao Pedro samt mexikanen Carlo Yael.

– Ja, de blir inte kvar, säger Neshati.

Förhoppningen är fortfarande att behålla anfallaren Michael Morais, men där har dykt upp intresse från klubbar i Asien vilket gör det betydligt mer tveksamt med spel i ettan. Enligt uppgifter i GT har allsvenska IFK Göteborg beslutat sig för att inte erbjuda något nytt kontrakt för Lawson Sabah. Det ökar Citys chanser att få behålla ghananske nyckelspelaren.

– Vi vill ha honom kvar och han är positiv. Men till att börja med måste han lösa allt med Göteborg och där är inte vi inblandade, säger Khalid Neshati.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!