Assyriska skrällde stort mot City

Det blev en rejäl nagelbitare när Assyriska skrällde, skickade Linköping City ur Danske Bank Cup – och själva tog sig till final. "Det var rejält slitsamt på slutet", sa Assyriskas mittback Johan Roxström efter 2–1-segern på Mamre IP.

Assyriska körde slut på alla krafter.

Assyriska körde slut på alla krafter.

Foto: David Eidhammer

Fotboll2019-08-21 21:46

Efter att Roxström varit med och påbörjat Linköping Citys resa ifrån division 3 har han nu hamnat i Norrköping.

– Även om det inte finns någon direkt rivalitet mellan klubbarna är det speciellt. City är bäst i Linköping och vi vill vara så bra som möjligt i Norrköping.

Det märktes också. Känslorna var både innanför och utanför de bägge lagens tröjor och när Citys slutforcering slutade med en straffsituation, som inte blev straff, så brast det.

Adam Larsson fick sin andra varning, för filmning, och var inte nöjd med domslutet.

– Det är helt otroligt. Jag var fem meter ifrån målet, en mot en med målvakten, och ska bara lägga in bollen... när jag rivs ner och själv får rött. För mig är det solklar straff, sa Larsson.

Roxström tyckte dock inte att det var straff.

– Jag tycker han faller väldigt enkelt. Om domaren hade blåst straff där hade han kunnat blåsa flera stycken innan.

Innan det hade Paul Chamoun först förvaltat hemmalagets bonusstraff, Carlo Yael sedan kvitterat tillställningen och en annan City-bekanting, Esat Jashari, gjort 2–1 på en "vanlig" straff.

För Assyriskas del väntar final mot Boxholm medan City får ta nya tag i slutspurten av division 1.

– Vi gör ingen bra match och om inte det här blir en väckarklocka vet jag inte vad som ska bli det. Att bara ha bollen och inte göra mål funkar inte. Men det är bara att gratulera Assyriska, de gjorde det bra, avslutade City-tränaren Khalid Neshati.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om