Anfallaren fick stå i mål – höll nollan

Inför matchen mot Mjölby fick Kenty bortfall på målvaktsfronten. Istället fick utespelarna Maria Aronsson och Matilda Öberg dela på en halvlek var i målet. Resultatet? Noll insläppta mål och tre nya poäng.

Mattias Hellström.

Mattias Hellström.

Foto: Rebecca Candevi

fotboll2019-06-30 20:16

Förutom att det redan var tuffa förutsättningar med drygt 30-graders värme blev det ännu värre när Kenty saknade målvakt inför matchen mot Mjölby.

– Vi fick sätta den mest rutinerade i mål. Det var lite gambling. Om vi hade förlorat hade jag nog blivit halshuggen, säger Kentys tränare Mattias Hellström.

I början av andra halvlek tog Kenty ledningen med 1–0 genom Amanda Samuelsson, vilket också blev slutresultatet. Men med en ovan målvakt mellan stolparna kunde inte tränaren slappna av förrän slutsignalen ljöd.

– Det här var en riktig skön vinst. En riktig krigarvinst. De hade medvind i andra halvlek och med en utespelare i mål blir man ju livrädd när det till exempel är hörnor eller frisparkar, säger Hellström.

Nu är det två poäng upp till tabellettan Smedby inför sommaruppehållet, och det är ingen hemlighet att Kenty vill knipa förstaplatsen.

– Det är klart att man vet var man ligger, men man måste ta det än match i taget. Det är bara att kriga på och hoppas att de tappar poäng någon gång, säger Hellström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om