AFK:s dröm på väg att krossas

AFK Linköpings dröm om att nå division 2 är på väg att gå i kras. Nässjö vann seriefinalen med 3–2 (2–0) och nu talar det mesta för att AFK missar både seriesegern och kvalplatsen.

Foto:

FOTBOLL2017-09-23 20:12

– Vi kan inte bara lägga oss ned och dö, vi ska göra vårt den här veckan och vinna mot Smedby i sista matchen. Sen får vi hoppas på hjälp från Högsby, sa tränaren Jonathan Johansson.

Han suckade tungt. För två omgångar sedan ledde AFK serien och hade division 2 inom räckhåll – nu har man två raka förluster och tre poäng upp till andraplatsen som betyder kval. Till serieledande Nässjö når man inte med en omgång kvar att spela. AFK måste vinna samtidigt som Myresjö/Vetlanda måste förlora mot Högsby.

– Från att vi ledde med 2–0 mot Myresjö/Vetlanda i förra omgången till att nu sitta i det läge vi gör . . . det är en stor omställning för oss, sa Jonathan Johansson.

Nässjö ledde med 2–0 i paus efter att AFK blivit för passivt, men gästerna låg på i andra halvlek och skapade mängder med chanser. Fler än Staffan Hedbäcks och Christian von Kochs mål blev det inte.

– Vi slet på och gav verkligen allt. Den här gruppen är fantastisk att jobba med, vi vill så mycket mer, sa Jonathan Johansson.

Övrigt från division 3: Grebo har hamnat i mitten av tabellen, utan chans att vare sig gå upp eller ramla ur. IK Tord hade mer att spela för i botten och vann med 4–0.

Nedflyttningsklara Hjulsbro hade ingen rolig lördag borta mot Eneby, 0–8 (0–5) slutade matchen!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!