AFK tappade: "Otrevlig attityd"

AFK Linköping väntar fortfarande på första segern i division 2-fotbollen. Däremot vet nykomlingen nu hur det känns att förlora.

Foto: Peter Jigerström

fotboll2018-04-29 15:00

– Vi tappade för mycket under en kort period. Inte minst mentalt. Vi upplevde att det var en otrevlig attityd från domarhåll och känslomässigt kunde vi inte riktigt hantera det, sa Jonte Johansson, tränaren, efter 1–4-förlusten.

Serieledande Södertälje har fått en bra start på säsongen – och avgjorde hemmamötet med AFK Linköping på nio minuter mot slutet av första halvlek. Från minut 30 till 39 förbyttes 0–0 till 3–0 och det var ett övertag som inte AFK förmådde komma ur.

Det blev visserligen reducering av Staffan Hedbäck med tio minuter kvar, men det var så dags då. Efter tre oavgjorda matcher i upptakten noterades Linköpingslaget för första förlusten för säsongen.

– Jag är absolut inte orolig, men så här långt har vi inte varit tillräckligt bra för att vinna matcher. Åtta insläppta mål på två matcher är förstås inte heller något vidare, sa Johansson.

Då ska ni veta att AFK på lördagen inledde starkt och dominerade klart under de första 25 minuterna. Men så kom första baklängesmålet och det blev början till slutet.

– Tyvärr tappade vi för mycket där. Klart att vi väldigt gärna hade velat ha en seger, men vi känner ändå att vi är bra med. Det är ett stort steg från trean till tvåan, men inte alls omöjligt, sa Staffan Hedbäck.

Södertälje–AFK Lkpg 4–1 Division 2 Mål, AFK: Staffan Hedbäck. Publik: 150.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!