ÅFF: "Tre, fyra namn vi jobbar med"

ÅFF:s jakt på nyförvärv fortsätter in i det sista innan transferfönstret stänger natten till lördag.

Fotboll2012-08-29 15:54

- Det kan hända något inom ett dygn eller två, men det kan lika gärna inte bli något alls, säger ÅFF:s sportchef Mats Karlsson.

I tisdags kväll fanns provspelarna Joel Rajalakso (Enköping) och Korab Bakraqi (Gunnilse) med i ÅFF:s U21-lag mot Gais och gjorde båda positiva intryck. Några kontrakt kommer de dock inte att erbjudas med ÅFF, åtminstone inte här i höst.

- Vi känner att de inte är riktigt färdiga för att kliva direkt in i allsvenskan, men vi kommer att följa deras utveckling med stort intresse och de kan mycket väl bli aktuella i framtiden, säger Mats Karlsson som är ute efter en ersättare till långtidsskadade högermittfältaren Petrit Zhubi.

- Som det är nu har vi ju egentligen bara två renodlade yttrar i truppen och det är Kristian Bergström och Imad Zatara.

Dansken Martin Christensen tränade med ÅFF i tisdags och finns fortfarande med i bilden.

- Han är aktuell och vi ska fundera vidare på saken.

Parallellt med mittfältssökandet letar också ÅFF efter en ersättare till succéspelaren Magnus Eriksson i anfallet. En anfallare som ska ha liknande egenskaper som Eriksson.

- Det finns tre, fyra namn som vi jobbar med och som kan bli aktuella, säger Mats Karlsson.

Från Sverige eller utlandet?

- Både och. Vi ska ha ett möte och bedöma vad vi kan mäkta med och vad vi vill. Men något mer provspel blir det inte, nu kommer det handla om att ta snabba beslut, och så måste ju även spelarna i fråga i så fall säga ja till oss.

Kan det bli både en ny anfallare och en ny mittfältare?

- Ja, det kan bli två nya, det kan bli en, men det kan också bli noll, säger Mats Karlsson.

ÅFF spelar nästa match i allsvenskan borta mot Häcken på fredag och bara några timmar senare stänger alltså transferfönstret.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!