ÅFF-tränaren efter misslyckandet: "Ville inte gå ut"

Några dagar efter den smärtsamma degraderingen gör det fortfarande ont för Anders Bååth. ”Man vill inte tro på det”, säger ÅFF-tränaren.

Anders Bååth har svårt att förstå vad som hänt.

Anders Bååth har svårt att förstå vad som hänt.

Foto: Carl Holmqvist

Fotboll2023-11-16 09:00

Det var i lördags som klassiska Åtvidabergs FF rasade ur ettanfotbollen och Anders Bååth har fortfarande svårt att tro att det är sant.

Han säger:

– I söndags satt jag mest på en stol inne i lägenheten hela dagen. Jag ville inte gå ut. Någonstans vill man inte tro på det. Jag har åkt ur allsvenskan som spelare, men det här är värre. Hur man än vrider och vänder på det så är jag sportsligt ansvarig. Man kan inte kalla det för något annat än ett stort misslyckande för oss alla och inte minst för mig.

Vill han vara kvar som tränare i ÅFF? Får han vara kvar? Vem ska annars ta över? Hur många av spelarna blir kvar efter jättesmällen?

Många frågor.

Ännu utan svar.

– Du får återkomma. Jag tror att ganska mycket kan klarna under nästa vecka då det är full träningsvecka med en del provspelare på plats, med många samtal och möten. Kontrakten ser olika ut och det är lite för tidigt att säga vad som händer, säger Anders Bååth, som har ett år kvar på kontraktet.

Vill du stanna?

– Än så länge är vi nog alla mitt uppe i sorgearbetet. Men vi kan inte lägga oss ned och dö utan har ett ansvar att hjälpas åt och att bygga för framtiden. Jag har redan haft samtal med bland andra Jonas (Andersson) och (Martin) Siggesjö.

Hur påverkas akademiverksamheten av degraderingen?

– Inte alls, skulle jag säga. Däremot är det väl rimligt att tro att andelen med egenfostrade spelare och talanger från närområdet blir större i tvåan än i ettan. Tyvärr missade P19-laget att ta steget upp i superettan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!