ÅFF-spelarna ramlade ihop efter slutsignal

En poäng efter dubbelmötet med Skövde gör att ÅFF biter sig fast på jumboplatsen. "Det är klart att man är besviken över vår insats", säger ÅFF:s tränare Rickard Johansson.

fotboll2018-07-14 17:18

Berg- och dalbana. Det är den bästa beskrivningen av ÅFF:s spel just nu. I den förra matchen mot Skövde lyckades laget kvittera och visade stundtals upp ett bra spel. I returen var det istället Skövde som förde spelet och vann välförtjänt med 1–0.

–  Den här matchen var vi inte alls på samma nivå som i den förra. Det är frustrerande att det kan skilja så mycket från halvlek till halvlek – match till match, säger Johansson.

Trots att hemmalaget kom till farliga målchanser stod det ändå 0–0 till halvtidsvilan.

– Vi var nöjda med 0–0 då de hade skapat fem bra målchanser och vi två. Men vi kom aldrig upp i nivå i andra halvlek. Vi fick aldrig något riktigt tryck. Vi försökte med att kasta om lite och gå ner i trebackslinje, men vi skapade aldrig några riktiga målchanser, säger Johansson.

Slutsignalen ljöd. Spelarna ramlade ihop som korthus och det gick inte att undgå besvikelsen hos spelarna. Nu ligger ÅFF kvar på åtta poäng i tabellen. Strax över ligger nu HFF med sina 14 poäng efter att Skövde tog några kliv upp efter segern.

– Det är klart att vi känt att en seger i den här matchen hade gjort mycket. Det kanske är så att spelarna vill för mycket och då blir det tvärt om. Jag vet inte. Det är svårt att analysera direkt efter matchen. Men Skövde hade bättre kvalité i sitt spel i dag.

Nu är det Grebbestad på hemmaplan som är ÅFF:s chans för att få en ny gnista inför sommaruppehållet.

– Vi har fyra raka matcher utan förlust på hemmaplan. Vi ska in och göra allt vi kan för att vinna den matchen. Det finns inte så mycket att göra mer än det.

Finns det något positivt att lyfta fram just nu?

– Ja, vi har en bättre konkurrenssituation. Fimpen gör en bra match i målet och räddar oss några gånger där. Det känns skönt att ha honom tillgänglig. Samtidigt gjorde Daniel Rambin ett piggt inhopp som inte spelat så mycket tidigare.