ÅFF föll tungt igen – finns det någon utväg?

Mardrömshösten bara fortsätter för Åtvidabergs FF – och nu är läget ännu värre i superettan. "Det känns skit", säger ÅFF-tränaren Andreas Thomsson.

fotboll2017-10-01 18:57

– Tidigare har vi tagit många poäng av lagen som vi har kvar att möta. Men det är klart att vi hade behövt en seger idag, suckar Thomsson.

25 juni vann ÅFF bortamötet med Gefle och allt var frid och fröjd.

Sedan dess?

Inte en seger, bara två poäng av 39 möjliga på tretton omgångar och ett 2018 med derbymatcher mot Linköping City är nu otäckt nära för klassikerklubben. Frågan är om det nu finns någon utväg. Seger var mer eller mindre ett måste mot Degerfors, men det slutade som tidigare under hösten.

Med förlust.

ÅFF föll med 1–3 (0–2) och har nu fem respektive åtta poäng upp till Frej ochg Gefle på kvalplats – med bara fyra matcher kvar att spela.

I bruksmötet med Ralf Edströms andra favoritlag i svensk fotboll tog det inte ens en halvtimme innan uppförsbacken var rejält brant. Gästerna tog över efter en jämn inledning och helt omarkerad inne i straffområdet kunde Alexander Andersson nicka in 0–1. Knappa kvarten senare var det dags igen när Mihlali Mayambelas skott satt intill Gustav Janssons högra stolpe.

Det var en tydlig spelmässig uppryckning efter paus med betydligt mer av offensiv kreativitet, men innan Isac Lidberg fick utdelning hade gästerna gjort ett tredje mål. Alexander Andersson vände runt och fick friläge efter uselt försvarsspel av hemmalaget.

– Deras tredje mål avgör tyvärr matchen. Idag har vi 11 avslut på mål och då ska du kunna göra åtminstone tre mål, men det gör vi inte, fortsätter Thomsson.

Ovannämnde Lidberg kom in strax före paus när Emil Bellander skadades och svarade för ett piggt inhopp. Gjorde mål, jobbade hårt och vann tillbaka bollar. Men det var förgäves.