ÅFF föll – men nyckelspelaren har skrivit på

0–2 mot Sleipner var inte mycket att skriva hem om. Desto roligare nyheter för Åtvidabergs FF: Mittbacken Adrian Petersson är klar för en fortsättning i klubben.

Adrian Petersson är klar för ytterligare en säsong i Åtvidabergs FF.

Adrian Petersson är klar för ytterligare en säsong i Åtvidabergs FF.

Foto: Krister Andersson

Fotboll2023-02-04 16:27

– Ja, det stämmer. Adde skrev på i går (fredag), säger tränaren Anders Bååth.

Därmed går ÅFF:s lagbygge in i sitt absoluta slutskede inför säsongen. En målvakt och en offensiv spelare till ska in i truppen. Mot Sleipner fick IFK Luleås Harry Kircher chansen i målet. Även Varbergs Mostafa Kebbi (forward) och Aiden Harvey (mittfältare), senast i norska Strömmen, fick speltid.

– Beslut tas i nästa vecka. Vi har ytterligare en spelare som kommer hit snart och ett par till på en lista som vi diskuterar. Det vi söker efter är en spelare med ordentlig spets, säger Anders Bååth. 

Efter en bra premiär mot Jönköping Södra förra helgen var det en betydligt svagare insats mot hårdsatsande division 2-laget Sleipner. ÅFF hade svårt att skapa vassa lägen och var inte alls så spelförande som man kanske kunde vänta sig mot ett lag från tvåan.

– Ska man vara positivt så var det här en nyttig match. Sleipner gjorde en helgjuten insats och var verkligen sugna på att knäppa oss på näsan. Vi var inte alls där på samma sätt. Jag tror och hoppas att vi lärt oss mycket, det är jobbigt och det gör ont att vinna matcher, säger Anders Bååth.

Hemmalaget vaskade bara fram en hundraprocentig målchans och "ställde för lite frågor till Sleipners backlinje", enligt Anders Bååth.

– Det var som om juniorer mötte seniorer.

Nästa lördag väntar ett nytt östgötaderby, Motala AIF väntar på Kopparvallen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!