Fioretos: "En fruktansvärd känsla just nu"

Tre poäng mot Sylvia och Linköping City hade legat på kvalplats till superettan. Istället blev det röda kort, tjafs på planen och noll poäng.

Trots att det inte är avgjort än var det riktigt besvikna Linköping City-spelare efter slutsignalen.

Trots att det inte är avgjort än var det riktigt besvikna Linköping City-spelare efter slutsignalen.

Foto: Peter Calén

Fotboll2019-10-28 22:06

Linköping City förde spelet totalt i första halvlek samtidigt som Sylvia låg och väntade på kontringsläge. Inte heller var det orättvist när Yasuoka Takuto la in bollen snyggt efter ett fint väggspel i straffområdet i den 24:e minuten. Efter målet släcktes hela arenan ner – samtidigt som hoppet om att ta klivet upp till kvalplatsen tändes. City fortsatte att hitta fina kombinationer framåt och hade flera vassa lägen. Men i början av andra halvlek drog Almir Gullit Dos Santos på sig ett rött kort efter att ha fällt en Sylviaspelare bakifrån strax innan straffområdet. Där och då blev det alltmer en uppförsbacke för Linköpingslaget. 

–  Från min position ser det röda kortet lite billigt ut, men samtidigt är det svårt att säga någonting så här tätt efter matchen. Jag är bara väldigt besviken. Vi har gjort en så fin säsong och har chansen här... och sumpar den lite. Naturligtvis kommer vi kämpa vidare. Men som det känns nu är det väldigt tufft, säger Linköping Citys mittfältare Alexander Fioretos med en tom blick efter slutsignalen. 

I minut 76 kom 1–1 efter en hörna där försvaret inte fick bort bollen och i minut 83 kom 2–1 genom Carl Björk. City fortsatte gå för en seger men såg mer och mer frustrerat ut samtidigt som tiden tickade i väg. 

– Det är en fruktansvärd känsla just nu. Det är länge sedan jag var så här besviken, säger Fioretos. 

I slutet av matchen blev det en hätsk stämningen på planen och även Citys Moshtaq Ahmadi fick rött efter att han sparkat ner Sylvias Kristoffer Khazeni under tilläggsminuterna. 

– Det blir frustrerat. Vi har så höga förväntningar och förhoppningar på oss själva. Och när vi inte når upp till det blir det lite så. Sen har vi inte riktigt flyt med domarinsatsen i dag heller. Det är sådana saker man alltid kan klaga på, säger Fioretos. 

Chansen om kvalplatsen lever dock fortfarande. Allt avgörs i sista omgången. Om Linköping City vinner mot Nyköping och Umeå förlorar mot Team TG är det City som hamnar på kvalplats. 

– Det är lite så. Det är klart vi har gjort det bra. Men just nu är det bara besvikelse man känner tyvärr, säger Fioretos och fortsätter: 

– Vi gick för vinsten i dag och allt annat är ett misslyckande, tyvärr. Nu är det tungt men när vi kommit över det här kommer vi göra allt för att gå för andraplatsen på lördag. Vi förtjänar det om man kollar på hur vi spelar fotbollsmässigt. 

"Det var lite nervöst redan från början och vi kom inte upp till den nivån vi brukar", säger Citys tränare Khalid Neshati efter matchen.
"Det var lite nervöst redan från början och vi kom inte upp till den nivån vi brukar", säger Citys tränare Khalid Neshati efter matchen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!